Kunnallisvaalit tulevat – oletko valmis?

Havahduin juuri siihen tosiasiaan, että kunnallisvaalit ovat jo kulman takana. Viisi kuukautta ei ole pitkä aika, mutta se riittää kyllä. Nyt on joka tapauksessa aika lähteä liikkeelle.

Kampanjat vaativat aikaa kypsyä. Täytyy löytää oikeat asiat vaaliteemoiksi ja oikeat ihmiset vaalityön tueksi. Paikallinen yhteistyö on olennaista, minkä vuoksi ehdokkaiden ja tukiryhmien tulee kokoontua aktiivisesti voidakseen toimia tehokkaasti.

Nämä vaalit ovat hyvin tärkeät Piraattipuolueelle, sillä on varsin todennäköistä että usealla paikkakunnalla päästään läpi, ja tämä pohjustaa menestystä seuraavissa eduskunta- ja eurovaaleissa. Toimiminen kunnallispolitiikassa antaa arvokasta kokemusta sekä rakentaa luottamusta puolueeseen.

Kyse ei tietenkään ole pelkästä ponnahduslaudasta, vaan Piraatteja tarvitaan ehdottomasti myös kunnallispolitiikkaan. Hallinnon avoimuus ja suora demokratia ovat kuntien toiminnan kannalta olennaisia teemoja. Järkevillä tietoyhteiskuntaratkaisuilla voi säästää merkittäviä summia sekä parantaa kunnallisia palveluita.

Jos olet jo ilmoittautunut ehdolle, ala rakentaa kampanjaasi. Pidä yhteyttä muihin paikallisiin piraatteihin; koordinoikaa yhdessä vaalityötä.

Jos haluat ehdokkaaksi, ilmoittaudu täyttämällä lomake.

Mikäli harkitset ehdokkuutta, keskustele esimerkiksi paikallisjärjestön edustajan kanssa. Ota yhteyttä piraatteihin ja kysele heidän kannoistaan sekä ideoistaan. Mikäli piraattien teemat kolahtavat, listalla on varmasti tilaa.

Jos haluat auttaa vaalityössä olematta itse ehdokkaana, osallistu paikallisjärjestön toimintaan ja tutustu ehdokkaisiin. Konkreettista tekemistä on varsinkin vaalien viimeisinä viikkoina, mutta ehdokkaiden kannalta on tärkeä saada tukiryhmä kasaan ajoissa. Vaalimateriaalin valmistamisessa ja levittämisessä ylimääräiset käsiparit merkitsevät paljon.

Lahjoitukset ovat olennainen tekijä Puolueen kunnallisvaalimenestyksessä. Esimerkiksi pelkästään vaalijulisteisiin on arvioitu kuluvan 9 000 euroa sekä muuhun mainontaan ja esitteisiin 13 000 euroa. Siis tämän verran minimissään, jotta on mitään järkeä ylipäänsä lähteä vaaleihin. Jäsenmaksuista ja lahjoituksista saatavat tulot ovatkin välttämättömiä, jotta pystymme toteuttamaan asianmukaisen vaalikampanjan.; puoluetukiahan ei eduskunnan ulkopuolisille puolueille anneta. Puolueen rahankäytön täysi avoimuus takaa, etteivät lahjoitukset kulu turhuuksiin. Vaikka emme sinänsä mitenkään voi rahoituksen suuruudessa kilpailla eduskuntapuolueiden kanssa, väitän että Piraattipuolueen vaalieuro vaikuttaa suhteellisesti paljon enemmän kuin eduskuntapuolueen vaalieuro. (linkki lahjoitussivulle)

Siis ryhdytäänhän töihin, piraatit!

3 vastausta artikkeliin ”Kunnallisvaalit tulevat – oletko valmis?

 1. Ehdolla kannattaa olla joka tapauksessa, jos miettii osallistumista kuntavaaleihin.

  Tehokasta vaalityötä voi tehdä vähillä kustannuksilla jakamalla mielipiteitä tuttavapiirissä, sosiaalisessa mediassa ja yleisöosastolla. Lienee melko harva joka valitsee ehdokkaan kiiltävän kuvan perusteella, vaikka onhan toki niitäkin etenkin valtakunnallisissa vaaleissa.

 2. Toivottavasti myös puolueen verkkosivut heräävät eloon. Blogiposti kerran tai pari kuussa tuskin tekee puolueesta vakavasti otettavaa vaaleissa. Jokainen ehdokas voisi vaikka kerran parissa viikossa julkaista jotain ajatuksiaan edes kerran parissa viikossa. Muuten ei ole kyllä vakavasti otettava ehdokaskaan.

 3. Pinaatti on oikeassa aika kuolleelta täällä näyttää. Nyt puhutaan PP:sta jonka toiminnan luulisi olevan nettilähtöistä. Jotenkin vain vaikuttaa ettei enää näin ole. Onko toiminta muuttunut paikallisosastojen samanhengisten hengailuksi meettingeissä?

  Onko PP nyt kalastamassa väärässä paikassa, pikkupioneerien, 4H:n ja kokoomus nuorten välissä?

  Ehdokkaiden ja jäsenten kerääminen on puolueelle toki tärkeää, mutta epäilen ettei perinteinen kunnallispolitikointi valtaosaa kiinnosta. PP:n pitäisi tarjota jotain uutta ehdokkaille, jäsenille ja äänestäjille.

  Monien muidenkin esille tuoma suora demokratia tuskin vetoaa ihmisiin ilman uskottavaa toteutusta. PP:llakaan ei taida olla sellaista?
  Avoimmuus on samassa veneessä. Paljon puhetta vähän ideoita ja vielä vähemmän mahdollisuuksia toteuttaa niitä avoimen yhteiskuntamme avoimmuuden lisäämiseksi.

  Suorassa demokratiassa on toki saumaa, kun PP tuo netitse sen jokaisen täppäriin olohuoneen sohvalle. Se kuitenkin vaatii netin tehokkaampaa hyödyntämistä.

  Sohville pääsy on mahdolista jos tahtoa ja taitoa riittää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*