Tulevat puheenjohtajavaalit

Piraattipuolue on saavuttanut kunnioitettavan neljän vuoden iän. Muistan kun suurin piirtein näihin aikoihin vuonna 2008 päätimme neljän hengen kesken lähteä rekisteröimään Piraattipuolue ry:tä, sillä sille näytti olevan kasvamassa kovaa vauhtia merkittävää kysyntää. Ei kuitenkaan mennyt kuin muutama kuukausi pelkän keskustelupalstan perustamisesta, kun kiinnostuneita oli jo yli puolen tuhatta henkeä. Tänä päivänä jäseniä on melkein neljä tuhatta.

Tuolloin aikoinaan kun kirjoitin ensimmäisiä luonnoksia puolueen säännöistä, harkitsin lisääväni pykälän, joka estäisi saman henkilön toimimisen puheenjohtajan tehtävässä montaa perättäistä kautta. Olen lähes koko puolueen olemassaolon ajan toiminut puheenjohtajana. Hetkeäkään en kadu ja vielä vähemmän olen kiinnostunut astumaan syrjään toiminnasta. Siitä huolimatta itse puheenjohtajuuden on mielestäni aika ajoin uudistuttava. Uudistuminen on tärkeää, sillä vaikka puheenjohtajalla onkin apusilminään ja -korvinaan koko puoluehallitus, on ympärillä tapahtuviin asioihin suhtautuminen silti aina persoonallista. On hyödyllistä välillä vaihtaa hieman näkökulmaa ja saada laajempi kuvakulma asioista, sillä puolueen tulevaisuutta ei voi luotsata vain yhden ihmisen näkemysten pohjalta.

Menneen talven ajan olen kypsyttänyt päätöstä ja kun mielestäni pätevä henkilö, nykyinen puoluesihteeri Harri Kivistö, lupautui asettumaan puheenjohtajaehdokkaaksi, haluan antaa puolueelle kehittymismahdollisuuden ja keskittyä itse enemmän muuhun puolueen toimintaan. Myöskään ei voi jättää huomiotta sitä, että tulevien kunnallisvaalien aikaan puheenjohtajan olisi hyvä olla joltain isommalta paikkakunnalta. Puheenjohtajahan saa aina hieman enemmän julkisuutta ja pääsee valtakunnalliseen vaalitenttiin.

Näinä menneinä vuosina olen uhrannut paljon aikaa ja varoja puolueen toimintaan, mutta paljon se on minulle myös antanut kokemusta, tuttavuuksia ja erityisesti auttanut erilaisten näkemysten ymmärtämisessä. Samaa ei voisi ostaa edes rahalla. Kiitänkin teitä kaikkia puolueen toiminnassa mukanaolosta ja toivon että tekin jaksatte edelleen innostua uusista tilaisuuksista ja kontakteista. Minä ainakin! Kiitos myös näistä vuosista, joina olen saanut edustaa puoluetta puheenjohtajana.

Voin mieluusti joskus pyrkiä uudestaan puheenjohtajaksi jos puolueessa niin toivotaan, mutta ainakaan tulevalle kaudelle en aio pyrkiä puheenjohtajaksi, vaan toivon saavani kannatusta asettuessani varapuheenjohtajaehdokkaaksi. Varapuheenjohtajana voin tuoda kertyneen kokemukseni uuden puheenjohtajan avuksi tehokkaasti.

*Piraattipuolueen uusi hallitus ja puheenjohtajisto valitaan puolueen kevätkokouksessa 31.3.

Yksi vastaus artikkeliin ”Tulevat puheenjohtajavaalit

  1. Päivitysilmoitus: Puoluekokous huomenna, puheenjohtaja vaihtuu | Harri Kivistö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*