Piraatit ovat Pirkanmaan liberaaleimpia

Nyt se on osoitettu, neljä arvoliberaaleinta ehdokasta Pirkanmaalta löytyy Piraattipuolueesta: Tarmo Leinonen, Jaakko Koivula, Panu Horsmalahti sekä Harri Kivistö. Tiedot perustuvat analyysiin Helsingin Sanomien vaalikonedatasta, joka on julkaistu avoimena datana. HS on osoittanut kuinka paljon hyötyä avoimesta datasta voi olla kansalaisille, ja siksi Piraattipuoluekin ajaa avoimuutta valtionhallintoon.

Viidenneksi liberaalein ehdokas Pirkanmaalla on vaaliliittolaisemme Oula Lintula, joka on mielestäni Muutoksen näkyvimpiä ehdokkaita tässä vaalipiirissä. Äänestäjä voi siis olla käytännössä varma, että ääni piraatille on ääni arvoliberaalille ajatuksille, kuten sukupuolineutraalille avioliitolle. Ei ole ihme, että HLBTI-väen keskuudessa piraateilla on jopa 4.7% kannatus.

Piraattipuolueen kannoissa ei ole erityisen suurta hajoamaa. Ehdokkaat ovat hieman vasemmistolaisia sekä erityisen arvoliberaaleja. Ja Muutoksenkin ehdokkaat ovat varsin lähellä meitä. Kaikki Pirkanmaan piraatit ajavat myös perustuloa, joten ei tarvitse pelätä etteikö meiltä löydy kantoja myös talouspolitiikkaan. Perustulon tarkoituksena on poistaa sosiaalitukijärjestelmän kannustinloukut, ja kannustaa ihmisiä työntekoon ja yrittäjyyteen.

Tänään on viimeinen päivä käydä ennakkoäänestämässä. Suosittelen äänestämään piraattia Pirkanmaalla, jotta saamme uusia ideoita sekä arvoliberaalia ajattelua eduskuntaan. Itse olen ehdolla numerolla 10, ja muihin ehdokkaisin voit tutustua tästä. Minua voi myös tykätä Facebookissa.

5 vastausta artikkeliin ”Piraatit ovat Pirkanmaan liberaaleimpia

  1. Hohhoijaa, kyllästyttää tämä arvoliberaaliuksen toitottaminen, tietenkin se hyvä vaalivaltti mutta entäs sitten? Joidenkin liberaalius on kortilla siinä vaiheessa kun aletaan kirjoittaa HLBTI väestä itse, kiristyksen sekä heteroista mollaavaan sävyyn. Mikä se nyt olikaan tärkeätä piraattiliikkeessä? Takaluukku asiat vai kansalasioikeuksien sekä sananvapauden puolustaminen? Fokusta kehiin.

  2. Arvoliberaalius ja sananvapaus ovat siinä mielessä samassa veneessä, että sen HLBTI-ihmisenkin omien valintojen tekemisen oikeus on ihan samalla viivalla sen heteronormatiivisen Persupulliaisen. Näinollen olisi oikeastaan tekopyhempää puhua ”vain” sananvapaudesta, ottamatta yhtään kantaa siihen mihin kaikeen se käsitteenä ulottuukaan. Tässäkin maassa on yhä edelleen ihan tarpeeksi ajatusrikoksia noin muutenkin.

  3. Maahanmuuttopolitiikan kiristäminen ei sinänsä ole arvokonservatiivia tai arvoliberaalia; kannan taustalla olevat syyt vaihtelevat niin kovasti. Samoin on monen muunkin poliittisen kysymyksen laita (Nato, ydinvoima, pakkoruotsi…).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*