Uusi Suomi: Piraattipuolue hallitukseen!

Uusisuomi povaa tuoreessa vaalianalyysissä Piraattipuolueelle hallituspaikkaa.

Analyysin mukaan Piraattipuolue muodostaisi SDP:n ja Perussuomalaisten kanssa seuraavalle vaalikaudelle hallituksen, mikäli vaalit järjestettäisiin tänään (6.1.2011).

Analyysi on hyvin kiinnostava osittain siksi, että näiden kolmen puolueen kannatus yltäisi vain 41.7 % kannatukseen. On epäselvää, miten Uusi Suomi on ajatellut tämän riittävän enemmistöhallitukseen. Tämä vaalitulos tosin saattaisi riittää enemistöön eduskunnassa, riippuen siitä miten kannaus jakautuu eri vaalipiirille ja miten kansanedustajapaikkojen jako sattuu menemään.

Suomen nykyinen vaalitapa suosii huomattavasti isoja kannatuksia saavia puoleita pienten kustannuksella. Suurella kannatuksella saa siis suhteessa enemmän kansanedustajapaikkoja kuin vaaleissa mitatun kannatusprosentin mukaan suoraan laskettuna antaa. Alhaisella kannatuksella taas saa suhteessa vähemmän kansanedustajia kuin se mitä kannatusprosentti suoraan antaisi.

Uusisuomi keräsi tilastot sivulista.fi sivulta, josta ajantasainen Facebook-kannattajatilanne on kenen tahansa seurattavissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*