Tue piraatteja tekstiviestillä!

Viime aikoina on ollut paljon puhetta piraattien kampanjoinnin rahallisesta tukemisesta eri tavoin. Vaikka kuukausittaiset vakiona tulevat lahjoitukset ovat edelleen puolueelle paras tukemisen muoto, on rinnalle tuotu vihdoin lahjoitustapa joka sopii kaikille. Tapa joka on helppo heittää vaikka puolitutulle baarissa, kaverille facebookissa tai muita piraattihenkisiä nähdessä. Piraattipuolueen vaalikampanjointiin voi nyt lahjoittaa myös tekstiviestillä!

Puhelinnumero: 16130

Viesti: PIRAATTI2, PIRAATTI5 tai PIRAATTI10

Viestin lopussa oleva luku kertoo matkapuhelinlaskussa lahjoitettavan kokonaissumman.

Keräyskampanjan etenemistä voi seurata muun muassa ostapiraatti.fi sivustolta, sekä saada tietoa tarkemmin erilaisista lahjoitusmahdollisuuksista.

SMS-lahjoitusta ei suositella korvaamaan tilisiirtoa, sillä siitä menee enemmän välityskuluja, mutta satunnaiseen lahjoittamiseen se on mitä mainioin. Tekstiviestitse voi lahjoittaa enintään 200 euroa kuukaudessa. Lahjoitukset eivät ole julkisia, sillä keräystapa on verrattavissa lipaskeräykseen, eikä lahjoittajien nimien saanti ole kohtuullisin keinoin mahdollista. Kattorajoitus kuitenkin on asetettu sen verran matalaksi, ettei julkisuusrajaa ylittyisi helposti. SMS-kampanja on alustavasti käytössä neljä kuukautta.

Kuten jotkin lukijat ovat saattaneet huomata, Piraattipuolueen blogiin ovat nyt ilmestyneet myös Flattr-napit.

13 vastausta artikkeliin ”Tue piraatteja tekstiviestillä!

 1. meneekö rahaa esim bittorrent jupakoitten ”rikollisten” rahalliseen tukemiseen? näiden nuorten nörttien joilla on jotkut 300 K vahingonkorvaustuomiot. se raha tietysti menis silloin TEOSTOLLE, mikä tekis hyväntekeväisyydestä vähän kyseenalaista, mutta kunhan kysyin, en minä silleen, että sitä vaatisin… tai ehdottaisin.. tai ajattelisin… mitään.

 2. Ei mene. Moni meistä olisi varmasti valmis avustamaan rahallisesti näitä epäonnisia, mutta tuollaiset rahat menisivät todellakin lopuksi vain totaalisen väärään osoitteeseen. Piraattijahdeissa kerätyt rahat eivät mene edes luovan työn tekijöille (vaikka väärä osoite sekin tässä tapauksessa olisi), vaan ne menevät tekijänoikeusjärjestöjen tulevien piratismin vastaisten taistelujen rahastoon.

  En muista nyt varmaksi oliko The Pirate Bayn Sunde vai kuka, joka aikoinaan totesi mielestäni erittäen osuvasti: Minulla ei sellaisia rahoja ole ja vaikka olisi, polttaisin ne ennemmin.

  Piraattipuolueen keräämät varat menevät yleiseen toiminnan ylläpitämiseen tai kuten tässä tapauksessa, eduskuntavaalien kampanjointiin. Todella pienellä budjetilla vaaleihin mennään kun vertaa suuriin puolueisiin, mutta taisteluintoa silti löytyy ja se on toisinaan paljon hyödyllisempää kuin suuret rahat. Tämän vuoksi meille riittääkin Nova Groupien sijaan lahjoituksina saadut rehelliset käyttövarat, olivat sitten kuinka pieniä vain.

 3. Tuskin kenellekään jäi epäselväksi, mutta kerta kiellon päälle: numero hakusanassa ilmaisee lahjoitussumman euroissa. Eli PIRAATTI2 = 2€ jne.

 4. Kenties typo tuossa vahvistusviestissä ”:Palvelun” kohdalla?
  Eli: ”PIRAATTI10 VAHVISTA :Palvelun hinta on 10,00e. Vahvista tilaus…”
  onkin: ”PIRAATTI10 VAHVISTA *kieltä näyttävä hymiö*alvelun hinta on 10,00e. Vahvista tilaus…”

 5. Ehh, mielenkiintoinen :D

  Taitaa itseasiassa olla puhelin itse joka tekee convertoinnin, mutta pitää ottaa yhteyttä palveluntarjoajaan jotta lisäävät välilyönnin tai muuttavat sanajärjestystä. Sama käynee kuitenkin monissa puhelimissa.

 6. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tuo raja on aivan liian suuri. Tuon kanssa voisi todella helposti kiertää puolueen valitsemaa 300 euron julkisuusrajaa. 200 euroa joka kuukausi on 2400 euroa vuodessa, joka on huomattavasti suurempi summa kuin 300 euron julkisuusraja. Vaikka lahjoittajia ei voikaan vaivatta selvittää, voisi rajan pitää vaikka parissakympissä kuukaudessa. Sitä paitsi, jos joku on 200 euroa lahjoittamassa, niin ei nettipankkiin kirjautuminen enää siinä vaiheessa ole kovin suuri urakka. Etenkään kun homma on sitä kautta nopeampaa kuin 20 tekstiviestin lähettäminen putkeen.

 7. Jottei tule liian negatiivinen kuva, niin lisättäköön vielä, että juuri noihin pieniin muutaman kymmenen euron lahjoituksiin tämä on kuitenkin erittäin loistava systeemi! Hyvä, että tarjotaan tällainenkin vaihtoehto!

 8. Ei pysty kikkailemaan noin, koska kuten tuolla lukee, SMS-lahjoituskampanja on käytössä neljä kuukautta. Se tarkoittaisi enintään 400 euroa per vuosi koska kuukaudet jakautuvat tasan molemmille kalenterivuosille. Summa on siis sellainen, jonka kuka tahansa voisi helpommin ylittää tunkemalla summa keräyslippaaseen ja olisi varmasti anonyymimpää.

 9. Jaaha, T Luhangasta joutuu hankkimaan hatullisen mämmiä! Iloinen yllätys tuo miesten hiihtomitali. Yllätyksellinen on ollut kisojen alku muutenkin, Vippe on ihan jäässä ja unelmavävy Koivurannan mitalikin vaihtui katkeraan neljänteen sijaan… Jännittävää sanon minä! L

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*