EU:n Gallon raportti uhkaa kansalaisoikeuksia

Euroopan Unioni on jatkamassa tutuksi tulleella kansalaisoikeuksien vastaisella tietoyhteiskuntalinjalla, jos Gallon raportti (tai joku sen variaatioista) menee läpi keskiviikkona Euroopan Parlamentissa. Raportti perustuu virheelliseen tutkimukseen, joka oli mediateollisuuden sanelema, kuten oli myös koko Gallon raportti. Piratismin aiheuttamaa haittaa mediateollisuudelle ei ole osoitettu todeksi.

Raportissa tarjotaan samoja vanhoja oikeusvaltion vastaisia menetelmiä kuten internetin sensuuria ja kolmen hudin lakia. Ennakkosensuuri on perustuslain vastainen ja mikään määrä yrityksen tekemiä rikosepäilyjä ei tule olla perusteena rangaistustoimenpiteille.

Jos kansalainen tekee rikoksen, se pitää osoittaa tuomiostuimessa. Koska valtaosa kansasta rikkoo tekijänoikeuslakia, ei koko kansaa voida kuitenkaan viedä oikeuteen. Mediateollisuuden ratkaisu onkin ohittaa oikeusvaltion perusperiaatteet. Poliisien tehtävät halutaan ulkoistaa viihdeteollisuuden yrityksille.

Raportti vaatii Euroopan komissiota laatimaan laajan strategian ”immateriaalioikeuksien” suojelemiseksi, vaikka entisen IPRED-strategian vaikutuksia ei ole edes analysoitu. LaQuadrature vaatiikin koko Gallon raportin hylkäämistä ja edellisen strategian vaikutusten puolueetonta arvioimista. Meppien tulee kunnioittaa Euroopan Unionin kansalaisen perusoikeuksia ja äänestää vapaan internetin puolesta.

Yksi vastaus artikkeliin ”EU:n Gallon raportti uhkaa kansalaisoikeuksia

  1. Tärkeämpää kuin vapaa internet, näissä mediateollisuuden jutuissa on oikeusturva. Jenkeistä on jo hyvät esimerkit olemassa kuinka laajamittaista kansalaisten kiristystoimintaa voidaan alkaa harjoittamaan ja maksaminen on ainoa vaihtoehto olet sitten syyllinen tai et. Lisäksi poliisitutkinnan ja oikeuslaitoksen ohittaminen ovat täysin sopimattomia ideoita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*