3 000 jäsenen rajapyykki ylitetty!

Piraattipuolueen jäsenmäärä ylitti tänään kolmen tuhannen rajan. Kasvuvauhtia voi pitää todella kunnioitettavana, sillä käsittääkseni mikään muu puolue Suomen puolueiden historiassa ei ole noussut ja kasvanut näin huimaa vauhtia ilman taustalla valmiiksi olevia tukiorganisaatioita.

Kolmen tuhannen jäsenen rajan ylittäminen nosti Piraattipuolueen eduskunnan ulkopuolisista puolueista nyt myös jäsenmäärällisesti suurimmaksi. Pienien puolueiden toiminta on kaikkea muuta kuin helppoa; puoluetukea ei myönnetä puolueille joilla ei ole kansanedustajaa, lausuntoja ei pyydetä läheskään kaikista aiheista ja puolueen sanan painoarvo muutoinkin on heikko. Piraattien määrän kasvu kuitenkin sysää puolueen vihreiden ja perussuomalaisten rinnalle, molempien ollessa viimeisimpien tietojen mukaan noin neljän tuhannen jäsenen puolueita.

Piraattipuolueen kasvu jatku tasaisesti ja vakaasti. Jokainen voi myös itse mainostaa liittymistä ystävilleen ja kannustaa heitä hankkimaan puolueesta lisätietoa.

Seuraavan kerran juhlimme jäsenmäärän merkeissä vihreiden ja perussuomalaisten ohittamista.

Lehdistötiedote aiheesta

12 vastausta artikkeliin ”3 000 jäsenen rajapyykki ylitetty!

 1. Ei sillä että tällä olisi nykypäivänä merkitystä, mutta politiikassa väitteiden todenperäisyys on hyvä tarkistaa ettei mene uskottavuus. SKDL:n kasvu lienee ollut moninkertaista, kun se perustettiin sodan jälkeen.

 2. sisälukutaito näemmä uupuu, ilman taustalla olevia tukiorganisaatioita ei skdl toiminut joten se ei kuulu tähän asiaan lainkaan.

 3. Wikipediasta: ”Suuri joukko Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen (SDP) perusjärjestöjä siirtyi sotien jälkeisinä vuosina SKDL:n alaisuuteen. SDP:n vuonna 1947 tekemän selvityksen mukaan puolueesta oli sotien jälkeen lähtenyt yhteensä 100 yhdistystä.”

  Tähän verrattuna Piraattipuolue syntyi tyhjästä, vaikka aktiiveissamme onkin muissa puolueissa / nuorisojärjestöissä aiemmin toimineita. Tätä juuri tarkoitettiin kohdalla ”ilman taustalla valmiiksi olevia tukiorganisaatioita”.

  Toinen asia on sitten se, että uudet menestyksekkäät puolueet ovat enimmäkseen syntyneet eroamalla jostain jo valmiiksi menestyneestä liikkeestä, tai jonkin aiemmin toimineen liikkeen pohjalle. Niillä on ollut siis jo ”valmiiksi” kannatusta. Ilmeisesti ”tyhjästä” syntyneistä, sittemmin menestyneistä liikkeistä tulee lähinnä mieleen kristilliset.

 4. ”Tervetuloa liittymään Piraattipuolueen tai Piraattinuorten jäseneksi. Jäsenyys on ilmaista, mutta lahjoitukset ovat toivottavia.”

  Facebookissa ryhmällä ”Jos yhteisöön liittyy 50000 fania. Ajan minikaivurilla Hangosta Kuusamoon.” on 102 254 fania/jäsentä.

  Vihreiden vuotuinen jäsenmaksu on 25€, demareiden 47€, Kokoomuksen 48€, Perussuomalaisten 25€ ja vassareiden tulotason mukaan progressiivisesti jotain 8-90€ väliltä. (Pakko digailla tota progressiivsta taulukkoa muuten… :)

  Toivotan onnea jäsenhankinnassanne ja onhan 3000 komea saavutus. Hienoa että demokratia kiinnostaa!

  3000 jäsenmaksutonta jäsentä on kuitenkin ≠ 3000 jäsenmaksun maksanutta. En lähtisi noilla lihaksilla vielä pullistelemaan.

 5. Käsittääkseni jäsenmaksun maksamatta jättämisestä ei kuitenkaan yleensä ihan heti eroteta jäseniä. Piraattipuolue on ollut pystyssä sen 2½ vuotta, tällaisena ajanjaksona tuskin muista puolueista olisi jäsenmaksun maksamatta jättäneitä edes eroteltu, mikäli niissä noudatetaan yleistä muissa järjestöissä noudatettavaa käytäntöä.

  Jossain vaiheessa meillä kyllä tulee eteen se, miten pidämme jäsenrekisterin ajantasaisena. Erojakin puolueesta kyllä tapahtuu, usein varsinkin jäsenkirjeiden lähettämisen yhteydessä, eli sikäli uskoisin, että ne ihmiset, jotka oikeasti haluavat erota, myös eroavat. Ongelmana ovat ennemminkin jäsenet, joihin ei ole lainkaan toimivaa yhteystietoa (ilmoitettu vain sähköpostiosoite, joka ei enää toimi). Nämä pitäisi luultavasti jotenkin saada jossain vaiheessa poistettua rekisteristä.

  Jäsenmaksua en kannata, vaikka se ehkä toisi meille lisää rahaa hetkellisesti. Jos pystymme järjestämään riittävän sujuvat lahjoitusmahdollisuudet jäsenillemme ja osoittamaan olevamme lahjoitusten arvoisia, saamme vapaaehtoisia lahjoituksia. Jos emme tässä onnistu, emme rahaa ansaitsekaan.

 6. Joo, ei ole keskusta tainnut kysellä jäsenmaksuja niiltä tuhansilta jotka eivät halunneetkaan olla jäseniä, kun eivät tienneet edes olevansa…

  Vertaus minikaivurijuttuun on sinänsä heikko. On varsin helppo liittyä johonkin FB-ryhmään ja yllyttää jotakuta tekemään jotain pöljää. Poliittinen toiminta taas kiinnostaa ihmisiä *hieman* vähemmän.

  Jäsen on kuitenkin jäsen, ja tuo on paljon vahvempi osoitus Piraattipuolueen muskelista kuin se 5000 kannattajakorttia.

 7. Mielestäni loistava idea olisi vapaaehtoinen jäsenmaksu. Kerran vuodessa jokaiselle jäsenelle (joka on ilmoittanut toimivan sähköpostiosoitteen) lähetettäisiin sähköposti otsikolla ”Vapaaehtoinen jäsenmaksu”. Tämä saattaisi kannustaa ihmisiä maksamaan puolueelle jäsenmaksun, mutta ei kuitenkaan pitäisi ketään ulkona puolueesta maksukyvyttömyyden tai -haluttomuuden vuoksi. Lisää tuloja ilman potentiaalisten jäsenten menettämistä, kun ”vapaaehtoinen jäsenmaksu” toimisi periaatteessa vain lahjoituskehoitteena.

  Käytännössähän kaikilla puolueilla tuo on vapaaehtoinen, ainakin Keskustalla, kun eivät olleet valejäseniä pois potkineet, joten ero ei olisi muuta kuin mielikuvassa, joka ihmisille annetaan.

 8. Voin kertoa että Vihreiden jäsenrekisteri on ajan tasalla ja jatkuvasti päivittyvä. Haamuja ei pitäisi olla. Kepun jäsenmäärä on ollut jo vuosikausia yleinen vitsi – eikä sillä ole vieläkään mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

 9. Vasemmistoliitto erottaa maksamatta jättäneet jäsenet. Koska maksu on progressiivinen, pystyvät kaikki helposti maksamaan omien tulojensa mukaan ja maksamatta jättäminen voidaan tulkita haluksi erota.

  Sitten siihen saivarteluosioon: SKDL (ja SDNL) syntyi järjestönä tyhjästä, eivät SDP:n jäsenjärjestöt olleet mitään tukiorganisaatioita. Onhan piraattiliikekin ollut olemassa jo ennen puoluetta, ainakin itse olen sympannut vaikkapa piraattiliiton monia juttuja.

 10. Täytyy vähän korjata tuota Vihreiden jäsenmaksuasiaa, sillä myös vihreillä on alennettu jäsenmaksu.

  ”Vihreiden jäsenmaksu vuodelta 2010 on 25 euroa. Vähävaraisilta (opiskelijat, työttömät jne.) maksu on 10 euroa.”

  http://www.vihreat.fi/liity-jaseneksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*