ACTA paha, piraatit hyvä

Kaisa Rastimon tuoreet kommentit ACTAsta herättävät varmasti äärimmäistä myötähäpeää koko Vihreän liiton keskuudessa, kun hänen aikaisemmat kirjoituksensa olivat ainoastaan tyhmiä ja sivistymättömiä. On huvittava seurata kuinka elokuvateollisuuden työntekijä itsekeskeisesti hyväksyy sokeasti kaikki epädemokraattiset ja moraalittomat mediateollisuuden toimintatavat, koska kyseinen politiikka sattuu hyödyntämään Rastimon henkilökohtaista etua.

Rastimon ”keinolla millä hyvänsä” periaatteella voi yritysten tavoitteiden ajamiseksi ohittaa kaikki demokratian ja oikeusvaltion periaatteet, ja jopa julkisesti tukea tälläistä toimintatapaa. MPAA:n (Motion Picture Association of America) varapresidentti kommentoi aikoinaan että piraattiliikkeessä ei ole mitään ”legitiimiä tai filosofista taustaa”. Totuus on käännetty päälaelleen.

Mediateollisuus valmistelee lakisopimuksia suljettujen ovien takana, ilman että parlamentit pääsevät keskustelemaan asiasta, kansalaisista puhumattakaan. Eduskunnassakin asiakirjat ovat salaisia, joka on Jyrki Kasvin mukaan varsin poikkeuksellista. He lahjovat tuomareita saadakseen sopivat ratkaisut oikeudenkäynneissä. He palkkaavat hakkereita sulkemaan internetsivustoja ilman oikeudenkäyntejä. He myös painostivat Ruotsin poliisin takavarikoimaan The Pirate Bayn serverit, ilman näyttöä että koko sivusto edes rikkoisi lakia. Mediateollisuuden toimintatavoissa ei ole siis mitään legitiimiä.

Piraattiliikkeen toiminta on sen sijaan hyvin demokraattista, avointa, lakien mukaista ja siten legitiimiä. Kuka tahansa voi tulla seuraamaan Piraattipuolueen kokouksia, ja puolueemme ei tietenkään yllytä rikoksiin. Demokratian idea on antaa kansalaisille mahdollisuus omiin mielipiteisiin ja lainsäädännön vaikuttamiseen. Demokraattista vaikuttamista vähätellään haukkumalla piraatteja varkaiksi ja rikollisiksi, ilman että mediateollisuus edes osallistuisi keskusteluun piraattien kanssa.

8 vastausta artikkeliin ”ACTA paha, piraatit hyvä

 1. mediateollisuuden synkkään mafia toimintaan voisi lisätä tänään uutisoidut palvelunestohyökkäykset

 2. @2, panu, Eikös se tässä tapauksessa ole krakkereita?

  Ja varsinaiseen artikkeliin, se tuntui hieman asiattomalta (mm. ”tyhmiä ja sivistymättömiä” tyyppiset lausahdukset vähäisin perusteluihin).

 3. Miqueltozzz, no kaikki blogia lukevat ovat varmaan tietoisia tästä Rastimo-sirkuksesta jo pidemmältä ajalta ja tietävät mihin älynväläyksiin siinä viitataan. ”Tyhmiä ja sivistymättömiä” on tässä tapauksessa ihan rehellinen muotoilu.

  Mitä taas tulee tähän Rastimon tuoreimpaan logiikkaan niin minullekin voisi antaa jonkun monopolin vaikka sähkölamppujen vaihtamiseen ja kieltää ihmisiä tekemästä sitä itse. Lupaan työllistää paljon sähkölamppujen vaihtajia, joten minulla on jalo periaate ja siten ihan selvä oikeus tuollaiseen systeemiin teki se sitten kaikkien muiden ihmisten oikeuksille mitä tahansa.

  Monopolilla saadaan työpaikkoja miljoonille, mutta heikennetään miljardien asemaa. Demokratiassa tuollainen viritelmä ei onnistuisi, joten tarvitaan suljettuja ovia.

 4. #3, totta, sitä en perustellut, mutta kuten Asgard mainitsi, Rastimon kirjoittelusta on laajalti blogikirjoituksia myös piraattiblogosfäärin ulkopuolelta, joten oletin että ihmiset tuntevat henkilön jutut.

 5. Melko uskomatonta, että tässä demokratiassa ohitetaan koko Acta-sopimus kaiken edelle. Tuo toiminta täytyy kieltää epädemokraattisena.

  Mitä siihen salaiseen Acta-sopimukseen tulee, siinähän halutaan katkaista nettiyhteydet ja pitänee tässä muistuttaa, että Suomihan julisti nettiyhteyden olevan kansalaisten perusoikeus.

  Mitenköhän tämä aiotaan ohittaa?

  Asgardilta hyvä pointti. Voisi lisätä myös sen, miten Englannissa hiilikaivostyöläiset yrittivät vastustaa teknologiaa ja miten lopulta sitten kävikään. Sama tapahtuu mediateollisuudelle, jos eivät ala neuvotella piraattien kanssa, miten homma edistetään paremmaksi.

 6. Asgard.

  Kenellä on monopoli ja mihin? Kuka sinua kieltää tekemästä elokuvia, musiikkia, kirjoja ym.?

  Tosin toisen piparipurkille ei saa mennä ilman lupaa. Eiks je?

 7. Samaa mafiatyylistä epädemokraattista vallankumousta toteutetaan myös lastenhuostaanottotapauksissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*