Vuoden toinen Purje lähtee satamasta täyteen lastattuna

Piraattipuolueen jäsenlehti Purjeen numero 2/2010 on julkaistu! Lehti on saatavilla purjeen verkkosivuilta.

Uudessa numerossa haastateltava europarlamentaarikko Heidi Hautala kertoo Purjeelle Acta-sopimuksen luonteesta. Opastamme myös miten yksityisyys säilytetään verkkoa selatessa, sekä kuinka aktiivinen piraatti voi edistää yhteisiä asioita alueellaan perustamalla vaalipiiriyhdistyksen tai osallistumalla sen toimintaan.

Kuukauden piraatiksi nostettiin tällä kertaa PirateNet-irc-verkossa aktiivinen Inka ”nakira” Salminen, Piraattinuorten rahastonhoitaja. Lankulta taas löytyy eräs suomalainen elokuva-alan ammattilainen.

Käy lataamassa uusin lehti, tai lue sen selainversio.

Muista, Purjetta saa halutessaan tulostaa niin paljon kuin huvittaa, ja sen levittäminen sosiaalisissa medioissa ja kahvipöytien äärellä on hyvää työtä.

0 vastausta artikkeliin ”Vuoden toinen Purje lähtee satamasta täyteen lastattuna

  1. > Proxy-palvelua käyttämällä verkkoliikennettä tutkiva urkkija ei pysty yksilöimään, kuka käyttäjä selaa mitäkin sivustoa. Omalta koneelta näkyy liikennettä vain tuhansien muiden käyttäjien suosimaan palveluun, ja käytettyjen sivustojen ylläpitäjät näkevät käyttäjän tietoina vain välityspalvelimen osoitteen. Näin kukaan ei pääse perille siitä, mitä sivuja kukin on käyttänyt.

    Kannattaa toki muistaa, että tämä riippuu sekä proxystä että siitä missä urkinta tehdään. Jotkin proxyt välittävät alkuperäisen käyttäjän IP-osoitteen (HTTP requestissa kenttä X-Forwarded-For) ja jos yhteys proxylle ei ole suojattu, niin mikä tahansa taho käyttäjän ja proxyn välissä voi identifoida sekä käyttäjän että mitä sivustoa (tai palvelua) yrittää oikeasti käyttää & mitä sinne välitetään. Toki tämä vaatii, että tutkitaan sovelluskerroksen liikennettä (mitä todennäköisesti muutenkin tehtäisiin jos halutaan urkkia oikeasti hyödyllisiä tietoja).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*