Mitään salattavaa?

Allaoleva sitaatti löytyi artikkelista ’I’ve Got Nothing to Hide’ and Other Misunderstandings of Privacy’ ja oli niin hyvä, että se piti jakaa bloginlukijakansallekin:

By saying ”I have nothing to hide,” you are saying that it’s OK for the government to infringe on the rights of potentially millions of your fellow [citizens], possibly ruining their lives in the process. To me, the “I have nothing to hide” argument basically equates to “I don’t care what happens, so long as it doesn’t happen to me.”

0 vastausta artikkeliin ”Mitään salattavaa?

 1. ”Minulla ei ole mitään salattavaa” osoittaa myös niin harkitsematonta kantaa yksityisyyteen, että en menisi tuollaiselle ihmiselle kertomaan mitään luottamuksellista. Ei kelpaisi läheiseksi ystäväksi, jolle puhuisi murheistaan. Ei kelpaisi myöskään tietotyön tekijäksi. Saatikka minkään luottamuksellisen aineiston käsittelyyn. Aina naivius ei ole hyväksi.

  Kyseiseen kommenttiin vetoajat eivät käyttäne myöskään verhoja, ainakaan talvi-iltaisin kun ulkoa ei tule liikaa valoa?

 2. Joo, tuo kommentti kertoo ihmisestä aika paljon. Kuten yllä todettiin niin tuollaisen kommentin esittäjä on suoraan kykenemätön lukuiseen määrään työtehtäviä tai ystävyyssuhteita. Lisäksi muutakin ”pientä” yhteiskunnallista demokratiaan liittyvää ymmärrystä lienee olevan kateissa.
  Sinällään mielenkiintoinen lausahdus kansalaisoikeuksiin ja yksityisyyden suojaan liittyen, että se ei tule missään keskusteluissa jäämään voitokkaaksi.

 3. Tälle mentaliteetille on suomen kielessä oma nimensäkin. ”Paskahousu”.

 4. Ensin he vangitsivat kommunistit, mutta en sanonut mitään, koska en ollut kommunisti.
  Sitten he vangitsivat ammattiliiton jäsenet, mutta en sanonut mitään, koska en kuulunut ammattiliittoon.
  Sitten he nitistivät juutalaiset, mutta en sanonut mitään, koska en ollut juutalainen.
  Sitten he tulivat hakemaan minut, eikä ollut enää ketään joka olisi puhunut puolestani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*