Hollannin antipiratismiorganisaatio BREIN väärensi mahdollisesti todisteet

Lähinnä Suomen Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry TTVK:ta vastaava hollantilainen antipiratismiorganisaatio BREIN sortui mahdollisesti törkeään rikokseen esittäessään Pirate Baytä vastaan nostamaansa oikeudenkäyntiin ilmeisesti väärennettyjä todisteita. BREIN voitti oikeudessa The Pirate Bayn ylläpitäjiä kohtaan nostetussa syytteessä aiemmin alemman oikeusistuimen päätöksellä, koska syytetyille ei annettu mahdollisuutta edustukseen.

Kun havaittiin, etteivät syytetyt omista verkkopalvelua vaan Reservella-niminen yhtiö, BREIN hankki korkeammalle oikeusistuimelle todisteeksi selvityksen, jossa todetaan Fredrik Neijn olevan Reservella yhtiön toimitusjohtaja, jotta hatarat syytteet voitaisiin laajentaa koskemaan myös Pirate Bayn omistajaa.

Peter Sunde, yksi syytetyistä, selvitti ettei Fredrik voi millään olla Reservellan toimitusjohtaja. Lisäksi raportin asettaa kyseenalaisesti, seuraavat seikat: Reservellan kotimaassa ei pidetä moisista tiedoista rekisteriä, raportista puuttuvat kaikki normaalin käytännön mukaiset merkinnät, eikä raportin väitetty tekijä Experian ole toistaiseksi edes löytänyt tekemäänsä tutkimusta. Raportin tiedot näyttävät perustuvan täysin verkko-osoitteen nimipalvelintietoihin, joilla ei ole mitään tekemistä yrityksen tietojen kanssa.

– Olen juuri nostamassa rikossyytettä Tim Kuikia sekä BREINin toimintaa vastaan Hollannissa. Mielestäni he ovat toimineet rikollisesti. Heidän rikoksensa ovat paljon vakavampia kuin mitä avustaminen mahdollisiin tekijänoikeusrikkomuksiin voisi ikinä olla, kertoo jo syrjään jättäytynyt entinen The Pirate Bayn ylläpitäjä Peter Sunde.

Raportin todenmukaisuus täytyy tutkia perinpohjaisesti, sillä kyseessä ei ole vain Hollannin sisäinen asia, kun syytteitäkin nostetaan mielivaltaisesti eri EU-maiden kansalaisia kohtaan. Piratismin vastaisten lakien kiristyessä kansalaisten oikeusturva on Suomessakin merkittävästi heikentynyt.
– Onko kukaan varmasti turvassa antipiraattijärjestöiltä näiden käyttäytyessä yhä enemmän järjestäytyneen rikollisuuden tavoin, kysyy Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto.
– Suomessa on jo aiemmin hyväksytty todisteiksi kuvankaappauksia ja muuta huomattavan epävarmaa materiaalia, mutta järjestöjen tahallinen itse tekemä väärennös kuulostaa jo uskomattomalta. Jos näin on tapahtunut, tekijöiden vastuuseen asettaminen ei ole riittävää, vaan tulee varmistaa ettei uusiin rötöksiin tule mahdollisuutta, Palmulehto ärähtää.

Reservella selvitys
Peter Sunden selvitys raportin oikeellisuudesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*