Kulunut vuosi puheenjohtajan silmin

Ensimmäistä kertaa hieman pidempään aikaan on tullut rauhallinen hetki, joten haluan ottaa ilon irti siitä ja jakaa hetken kaikkien lukijoiden kanssa.

Mennyt vuosi on ollut aika huimaa myllytystä, varsinkin puolueen puheenjohtajalle, joka ei ole erityisemmin tottunut olemaan jatkuvasti mediassa esillä ja vieläpä median tavoittelemana. Vuoden alkuneljännes oli tietyllä tapaa hengähtämistaukoa monille puolueen aktiiveille, se oli äärimmäisen tervetullutta ennen nousevaa myrskyä. Sanon myrskyä, mutta tarkoitan hyvässä mielessä, nimittäen jo useampia viikkoja ennen kannattajakorttien palautusta oikeusministeriöön, alkoi toimittajien tuoma rumba. Sain vähintään kerran päivässä soiton, jossa kysyttiin kannattajakorttitilannetta ja koska arvioidaan kortit palautettavan. Soittoja tuli televisiosta, radiosta sekä lehdiltä. Kun korttien palautuksen aika koitti, paikalla oli seuraamassa mm. Nelosen kuvaajat ja tapahtuman jälkeen puhelin ei levätä saanut. Sovin tapaamisia haastatteluiden merkeissä sekä Lahden paikallislehteen, muutaman lehden kanssa puhelinhaastattelut, radioon osallistumisen, taisipa joku kuvausporukka tuolloin tulla kotonakin käymään.

Tilanne ei kauaa ehtinyt haastattelujen jälkeen rauhoittua, sillä samaan aikaan painoi suurehko urakka tehdä oikeusministeriöön raportointia yhdistyslain muutosajatuksista koskien sähköisen päätöksenteon sallimista yhdistyksissä. Raportista tulikin hyvää luettavaa ja koen meidän onnistuneen sen tekemisessä hyvin. Oli myös hyvin ilahduttavaa huomata, että piraattien näkemystä arvostetaan niin paljon, että mielipiteitä tullaan kysymään jopa hieman epäsuoremmin puolueohjelmaan kuuluvissa asioissa kun kyseessä on tietoyhteiskunnan rakentaminen.

Reilu pari viikkoa ehtikin yhdistyslakiasioiden jälkeen olla aikaa keskittyä tulevaisuuden ideointiin ja puolueen toiminnan kehittämiseen, kun vihdoin saimme kovin odotetun tiedon puoluerekisteriin pääsystä. Vaikka tästä onkin aikaa vasta aika tarkalleen kuukausi, on tässä ajassa ehditty saada aika huimasti aikaiseksi.

Jo tapahtuneista mainittakoon mm. seuraavat:

 • Osallistuminen YLE radion Heikkinen radio-ohjelmaan, paikalla myös TTVK:n Antti Kotilainen (Palmulehto) (enemmän omassa blogissani)
 • Elvis ry:n edustajien kanssa tapaaminen (Palmulehto, Kivistö, Piraattinuorten vpj Joonas Mäkinen)
 • Opetusministeriön keskustelutilaisuus luovien sisältöjen luvattomasta verkkojakelusta (Palmulehto, Apajalahti, Mäkinen, Uudenmaan vaalipiirivastaava Janne Paalijärvi)
 • Vierailu lukion yhteiskuntaopin tunnille, aiheena nuorten poliittinen vaikuttaminen (Kaj Sotala ja Joonas Mäkinen)
 • Kuntamarkkinoilla Suvi Lindénin ja muiden virkamiesten esitelmät tietoyhteiskuntapolitiikasta (Apajalahti, Mäkinen, Paalijärvi, Piraattinuorten hallituslaiset Lotta Söderholm ja Ari Vaarnas)
 • IT-oikeuden yhdistyksen tilaisuus laillisen verkkojakelun edistämisestä (Helsingin vaalipiirivastaava Mikko Rauhala)
 • Matti Nikin oikeudenkäynti (Paalijärvi)
 • Freedom not fear -toimintapäivänä flyerien jakelua ja Effin järjestämä keskustelutilaisuus (paikalliset aktiivit)
 • Mikael Böökin asettaminen ehdokkaaksi Loviisan ylimääräisissä kunnallisvaaleissa 25.10.2009.

Lähitulevaisuuteen sovittuja tilaisuuksia:

Olen aina kannustanut ottamaan minuun yhteyttä jos jokin mietityttää. Olen edelleen vakaasti sen takana, mutta suosittelen kuitenkin käyttämään sähköpostia jos asia ei ole kiireinen. Minut saa puhelimitse useimmiten kyllä kiinni, mutta kiireisinä päivinä puhelimessa vietetty aika lähentelee helposti kuutta tuntia ja se syö helposti työtehon kaikesta muusta. Huolimatta kaikesta kiireestä, kulunut vuosi on ollut äärimmäisen antoisa ja olen iloinen siitä, että aktiiviset piraatit jaksavat puuhailla jatkuvasti. Toivotan nykyisten suurenmoisten ihmisten joukkoon monia uusia aktiiveja lisää tervetulleiksi, jokainen pystyy halutessaan olemaan suureksi hyödyksi!

Nostetaan joukolla esiin tietoyhteiskunnan kehityksen heikkoudet ja näytetään mallia vanhoihin malleihin juurtuneille yhteiskunnan jarruille.

0 vastausta artikkeliin ”Kulunut vuosi puheenjohtajan silmin

 1. Ongelma varsinkin vaalien lähestyessä on että PP oikeasti tarttisi jonkun karismaattisen henkilön joka osaa oikeasti esiintyä mediassa ja ottaa yleisönsä. Koko probleema on tietty uskottavuus, ja tiivistyy tähän kuvaan: http://www.nbl.fi/~nbl1000/pp_hallitus.jpg

  Aatteet ovat hienoja, mutta siinä missä EFFIn porukka saa jopa puvut päälle yleisötilaisuuksiin niin toivon totisesti että kun vaaliväittelyitä tulee niin se julkinen esiintyminen oikeasti osataan. PP:ltä puuttuu Rick Falkvingen vastine joka osaa esiintyä *livenä* eikä vain kirjoittaa hienoa proosaa netissä.

  Koko porukka puheviestinnän kurssille ennen vaalityöhön ryhtymistä!

 2. Myönnetään, että tuo ei ole edustavin mahdollinen kuva, myöskään siinä mielessä, että se ei vastaa todellisuutta. Kaikkien ei tarvitse heittäytyä ”pukupelleiksi” (se ei välttämättä lisää uskottavuutta), mutta kyllä ne asianmukaiset asusteet löytyvät itse kullekin päälle, kuten vaikka Arto Alaspää, Antti Kotilainen tai Jukka Liedes voivat todistaa opetusministeriön viimeviikkoisen keskustelutilaisuuden osalta. :)

  Olen ollut aistivinani hieman ylikriittistä suhtautumista PP:n esiintymisiin, mikä on toki ihan ymmärrettävää. Kun puhutaan juuri siitä ”omasta” puolueesta niin kriittinen silmä on sitä kovempi.

  Falkvingeen vetoaminen on turhaa. Emme tarvitse messiasta, suurta johtajaa, jonka ympärille voidaan rakentaa jeesus-, timosoini- tai rickfalkvingemäinen henkilökultti. Toki tarvitsemme esiintymistaitoisia ihmisiä. Olisitko sinä ehkä yksi heistä?

  Mutta joo. Pistetään kuva vaihtoon.

 3. Olen samaa mieltä Ahton kanssa siitä, että ”Suomen Falkvingen” perään on turha haikailla. Vaikka piraattien menestys Ruotsissa onkin ollut osittain Falkvingen karisman ansiota, täytyy muistaa, että piraatit etenevät myös erittäin vahvasti Saksassa ilman samanlaista karismaattista johtajaa. Piraattien poliittiselle agendalle on yksinkertaisesti vahva sosiaalinen tilaus, ja myös puhdas asialinja tuottaa tuolosta. Oma vaikutelmani Suomen Piraattipuolueen aktiiveista on ollut varsin hyvä, erityisesti olen pitänyt hyvästä asiantuntemuksen ja asiakysymyksiin perehtymisen tasosta sekä rauhallisesta, asiallisesta ja suorastaan ystävällisestä esiintymisestä netissä ja medioissa. Kun samaan aikaan vastapuolen palkolliset esiintyvät mediassa lähinnä uhkauksia esittäen tai nuorison kriminalisointia vaatien (Kotilainen, Alaspää) ja heidän trollinsa netissä erittäin negatiiviseen tyyliin typeriä varkausargumentteja huutaen, ei ihme, että piraattien suosio kasvaa myös meillä. Jatkakaa vain asialinjalla ja luottakaa itseenne, kyllä tästä hyvä tulee. Vanhan mediankin suhtautuminen on ollut yllättävän positiivista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*