TaiKin, HSE:n ja TKK:n opiskelija, tule mukaan Aaltopiraatteihin!

Aaltopiraattien logo

Piraattiliikkeen on tullut aika järjestäytyä myös tulevassa Aalto-yliopistossa. TaiK:in, HSE:n ja TKK:n yhteyteen perustettava Aaltopiraatit tulee olemaan piraatti-ideologiaan pohjautuva poliittinen järjestö, joka keskittyy sananvapauden ja yksityisyydensuojan sekä hallinnon, opetuksen ja tutkimuksen avoimuuden edistämiseen.

Aiomme ajaa ja edistää avointen oppimisympäristöjen ja vapaiden oppimateriaalien käyttämistä yliopiston yleisen sivistystehtävän mukaisesti. Pyrimme ohjaamaan tietojärjestelmien suunnittelemista niin, että ne toimivat kaikilla tietokoneilla ja käyttöjärjestelmillä. Tulemme myös tuomitsemaan kansalaisaktivismin rajoittamispyrkimykset ankarasti; yliopiston tarkoitus ei ole tukahduttaa mielipiteitä ja ajatuksia vaan rohkaista niiden leviämistä. Aaltopiraatit tuleekin taistelemaan avoimen ilmaisun puolesta koko yliopiston laajuisesti.

Aaltopiraattien perustamiskokous pidetään Helsingissä, Oluthuone Angleterressä (Fredrikinkatu 47) 06.08.2009 kello 18.00. Liity joukkoomme ja vaikuta!

Lisätietoja kokouksesta ja vapaaehtoinen ilmoittautuminen: Janne Paalijärvi, janne.paalijarvi at piraattipuolue.fi , puh 040 527 5470.

Katso myös:

0 vastausta artikkeliin ”TaiKin, HSE:n ja TKK:n opiskelija, tule mukaan Aaltopiraatteihin!

 1. Miksi irkkikanava on laitettu IRCnettiin? Jos tarkoituksena on houkutella uusia kävijöitä, niin olisi myös hyvä mainita PirateNetin vastineesta (sellainen on, onhan?)

 2. Koska yhdistyksessä tulee toimimaan myös konservatiivisemmin irkkiin suhtautuvia henkilöitä, näin kokonaisvaltaisesti parhaana vaihtoehtona antaa kanavan olla tutussa IRCnetissä ja jättää PirateNetin kanavan mainostamatta, koska sitä ei käytännöllisesti katsoen ole, ja koska siellä ei vielä ole siltausta. Jos vaikkapa yhdistyksen ainoa kanava olisi PirateNetissä, menettäisimme suurella todennäköisyydellä kävijöitä siitä IRCnet-ihmisten joukosta, joka ei osaa/jaksa ottaa PirateNettiä käyttöön, mutta haluaa kuitenkin olla tietoinen yhdistyksen toiminnasta.

 3. ”huippuyksikköjä ei luoda, ne syntyy” sanoi Väisälä muistaakseni.
  tarkoittaen, ettei rahalla saa ja hevosellä pääse jos ei saada valtakunnan parasta materiaalia kouluun sisälle… Siltä se ei ainakaan näytä tällä hetkellä.

  Saa nähdä miten paljon jäseniä tähän alajaostoon tulee mutta jäsenmateriaali näyttää huonolta mitä omiin kokemuksiini opiskelijoista nojaan… =)
  Työpaikallani ja tuttavapiiristäni kukaan tulevista ’huippuyksilöistä’ ei nimittäin kirjoittanut edes kannattajakorttia kun ’ei jaksa sellaista pelleilyä’…

  Onnea ja menestystä toki toivon.

 4. ”‘ei jaksa sellaista pelleilyä’…”

  Jos ei itse hoida asioita, niin sitten sen hoitaa joku muu.

  … mutta jos ei kukaan muukaan saa heidän asioitaan hoitaa, niin kukas sitten? :P

 5. @3

  Olen myös havainnut saman ilmiön, ihmisiä ei tunnu kiinnostavan. Monet oman tuttavapiirini teekkarit ovat kieltäytyneet allekirjoittamasta kannattajakorttia. Vaikkei esimerkiksi puolueen tekijänoikeuskannoista pitäisikään, tekijänoikeusasioiden järkeistämispyrkimykset ovat mielestäni erittäin pieni ”hinta” maksettavaksi sananvapauden ja yksityisyydensuojan säilyttämiseksi ja parantamiseksi käytävästä taistelusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*