Raportti suunnittelutapaamisesta Tampereelta 5.–7.7.

Piraattipuolueen ja Piraattinuorten hallitusten edustajat sekä puolueen vaalipiirivastaavia kokoontui Tampereella 5.–7.7. keskustelemaan puolueen menneestä ja tulevasta toiminnasta. Yhtenä pääaiheena oli valmistautuminen vuoden 2011 eduskuntavaaleihin sekä paikallisella tasolla että yleisesti. Päivien aikana tuli useaan otteeseen todettua, että vaalit ovat edessä nopeammin kuin kuvittelisi, ja tästä syystä vaaleihin valmistautuminen on aloitettava nyt. Tapaamisen alkupuolella visioitiin, millaisessa tilassa puolueen olisi hyvä ja mahdollista olla vaalien alla menestyäkseen niissä. Puitiin puolueen näkyvyyttä, paikallistoimintaa, organisaatiota ja vaalirahoitusta.

Saavuttaakseen vähimmäistavoitteena olevan yhden paikan eduskunnassa puolueen tulee olla riittävän tunnettu, ja siksi näkyvyyttä täytyy olla sekä perinteisessä mediassa että netin sosiaalisissa medioissa. Piraattipuolueen on pidettävä ”ääntä” niin netissä kuin kaduillakin. Todettiin, että vastaisuudessa olisi tarvetta lisätä audiovisuaalista tiedotus- ja kampanjointimateriaalia. Vaalirahoituksesta puhuttaessa pidettiin tärkeänä kerätä rahaa tiettyihin konkreettisiin tarkoituksiin, jopa niin että puolueelle lahjoittava voisi korvamerkitä lahjoituksensa tiettyyn tarkoitukseen.

Tekijöitä tarvitaan moniin projekteihin. Piraattipuolueen kannattajilla on resursseja ja halua tehdä, mutta usein ei tiedetä mitä voisi tehdä tai osallistumiseen liittyy epävarmuutta. Puolueen wikiin tulee lähipäivinä rekrytointisivu, josta voi käydä katsomassa minkälaista puuhaa on tarjolla sekä nettipalveluiden, että muun toiminnan osalta. Lisäksi keskusteltiin erityisen ”aktiivijäsen”-konseptin käyttöönotosta niille jäsenille, jotka ovat haluavat ottaa osaa toimintaan eri tavoin ja saada tietoa siitä sekä ovat valmiita auttamaan konkreettisesti asioiden tekemisessä. Tarkoitus on luoda tehokas verkosto puolueen toiminnan pyörittämiseen. Sisäistä tiedotusta tultaneen muutenkin jonkin verran uudistamaan.

Vaalipiiriyhdistysten perustaminen on yksi loppuvuoden päätavoitteista. Yhdistysten merkitys on olennainen vuoden 2011 eduskuntavaaleja ajatellen, sillä ne järjestävät ehdokasasettelun ja paikallisen vaalikampanjoinnin. Vaaleja varten suunniteltuun tiekarttaan asetettiin tavoitteeksi saada piiriyhdistykset rekisteröidyiksi keskeisimmissä vaalipiireissä vuoden 2010 alkuun mennessä. Ehdokkuutta vaaleissa harkitsevien olisi jo nyt hyvä tulla mukaan toimintaan.

Tapaamisessa ideoitiin vuoden 2010 keskeisiä tapahtumia, joiden suhteen suunnitelmat tarkentuvat syksymmällä. Suunnitelmissa on muun muassa tarjoutua pitämään seuraava piraattipuolueiden kansainvälinen konferenssi. Vaalikampanja aiotaan aloittaa varsin ajoissa vuoden 2010 puolella.

Tapahtumassa tehtyä tiekarttaa tullaan läheisesti seuraamaan vastaavissa kokoontumisissa. Seuraavaa suunniteltiin pidettäväksi Turussa loka-marraskuun vaihteessa. Samaan ajankohtaan ja paikkaan kaavailtiin alustavasti ylimääräistä puoluekokousta.

Ps. Piraattiradion jakso no. 8  äänitettiin suunnittelutapaamisen yhteydessä, joten jaksosta löytyvät kuulumiset suoraan paikan päältä.

Yksi vastaus artikkeliin ”Raportti suunnittelutapaamisesta Tampereelta 5.–7.7.

  1. Hi! I just started fowlilong your blog, your story is inspiring and I love the fact you are a huge fruit lover! I feel lost if I go a day without my daily fruit fix

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*