YK:n työryhmä: toisinajattelijoiden vainoamista helpotettava!

YK:n alaisessa Q6/17-nimisessä salamyhkäisessä työryhmässä kaavaillaan käyttöönotettavaksi maailmanlaajuista järjestelmää, jolla pystyttäisiin selvittämään huomattavasti nykyistä paremmin netinkäyttäjän alkuperäinen IP-osoite anonymisointiyrityksistä huolimatta. Uusi työkalu saattaisi kyetä selvittämään viestinnän alkuperäisen lähteen, vaikka viestinnässä olisi käytetty hajautettua Tor-verkkoa. Tällainen työkalu valtioiden käsissä tietäisi epäilemättä toisinajattelijoiden vangitsemisia ja ylipäänsä anonyymin viestinnän mahdollisuuksien vakavaa heikentymistä. Mikä vielä pahempaa, työryhmän muistiossa mainitaan toisinajattelijoiden vainoaminen suoraan yhtenä järjestelmän käyttömahdollisuutena (muistion kohta 1.5.).

Itse uutinen on viime syksyltä ja sen mukaan jonkinlainen esitys valmistuu kuluvana vuonna. Ilmeisesti Q6/17-ryhmässä ei olla aivan yksimielisiä asiasta. Tilanteen arviointia vaikeuttaa se, että ryhmän kokoukset käydään suljettujen ovien takana eikä asiakirjoja ole julkaistu. Joitakin asiakirjoja on tosin vuotanut, kuten edellä mainittu muistio. Salamyhkäisyydessään ryhmän toiminta muistuttaa siis ACTA-sopimuksen valmisteluja.

Kyse on jälleen kerran yhdestä projektista, jolla pyritään heikentämään sananvapautta ja romuttamaan viimeisetkin viestintäsalaisuuden rippeet. Nykyisiltä eduskuntapuolueilta lienee turha odotella kommentteja tähän asiaan. Onko kansalaisten osana vain tyytyä seuraamaan sivusta tuhoisaa kehitystä? Kehityksen suunnan tiedostaminen on ensi askel kohti ihmisystävällisempää poliittista ympäristöä. Levittäkää sanaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*