Kansainvälinen konferenssi ja puoluekokous

Tulevasta viikonlopusta on tulossa varsin vilkas piraattirintamalla. Kuten Tuisku äskettäin kirjoitti, nyt torstaina 29.1. saapuvat Ruotsin piraattipuolueen nuorisojärjestön, Ung Piratin, edustajat Helsinkiin vierailulle. Tämä on alkusoitto 30.1.-1.2. pidettävälle piraattipuolueiden kansainväliselle konferenssille, johon tulee suomalaisten lisäksi tusinan verran edustajia Ruotsista, Espanjasta, Saksasta, Tanskasta ja Alankomaista.

Konferenssissa on tarkoitus päästä yhteisymmärrykseen piraattipuolueiden yhteisestä ohjelmajulistuksesta, jota on Pirate Parties International -verkoston piirissä valmisteltu jo hyvän aikaa. Kenties tulevaisuudessa piraattien polkaistua pystyyn vapaan kulttuurin vallankumouksen, koko maailma tuntee tämän julistuksen nimellä ”Helsinki manifesto”. :) Lisäksi kunkin maan puolue pitää esityksen oman puolueensa tilanteesta ja Ung Pirat kertoo nuorisojärjestöjen rahoitusmahdollisuuksista Euroopassa. Konferenssissa on tarkoitus keskustella myös ensi kesän eurovaaleista, joissa Ruotsin piraattipuolueella arvellaan olevan mahdollisuuksia jopa saada edustaja läpi.

Kansainvälisen konferenssin lisäksi samaan syssyyn pidetään Helsingissä lauantaina 31.1. Piraattipuolueen ylimääräinen puoluekokous. Kokoukseen saavat osallistua kaikki jäsenet ja sen tarkoituksena on valita uusi puheenjohtaja ja hyväksyä yhdistykselle vaalijärjestys (luonnos, pdf) mahdollisia jäsenäänestyksiä varten. Toistaiseksi yhdistyslaki ei kuitenkaan mahdollista sähköisiä jäsenäänestyksiä, mutta muutos tähän on valmisteilla. Jäsenäänestysten varsinainen käyttöönotto Piraattipuolueessa jäänee odottamaan yhdistyslakiuudistuksen voimaanastumista. Kalliin ja hankalan postiäänestyksen järjestäminen kun ei ole kovin houkutteleva vaihtoehto.

Muistutetaanpa vielä Lex Nokiaa vastustavasta kansalaisliikkeestä, joka on viimeisen parin viikon aikana ehtinyt alkaa järjestää mielenosoitusta, kerätä adressia ja toteuttaa lakiehdotusta vastustavia tv-mainoksia. Masinointia suunnitellaan IRC:ssä kanavalla #lexnokia (IRCNet).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*