Ung Pirat sai valtiolta miljoonatukia

Ruotsin kolmanneksi suurimmalle nuortenjärjestölle, Ung Piratille, myönnettiin eilen 1,3 miljoonaa kruunua (n. 120 000 €) tukea Ruotsin nuorisohallinnolta (Ungdomsstyrelsen). Ruotsin Piraattipuolueen nuortenjärjestöllä oli 4800 jäsentä 16. tammikuuta 2009. ”Tämä on ilouutinen ja osoittaa, että politiikallemme on kysyntää”, kommentoi järjestön puheenjohtaja Stefan Flod.

Ung Pirat on Ruotsin vauhdikkaimmin kasvava nuortenjärjestö vaikka sillä on vain reilut kaksi vuotta ikää. Järjestö perustettiin joulukuussa 2006. Isäntäpuolue Piratpartiet on suurin valtionpäivien ulkopuolinen puolue.

Stefan Flodin mukaan tietämättömyys nuorten internetkulttuurista johtaa valvontayhteiskuntaan. ”Kyse ei ole terrorismista tai siitä, että internet olisi vaarallinen. Kyse on puhtaasta tietämättömyydestä siitä, miten me nuoret elämme. Me edustamme uutta ja tuoretta. Nuoret ovat aina pelottaneet aikuisyhteiskuntaa ja aina ajan myötä voittaneet.”

Young Pirates receive millions from the state – The Local

Ung Piratin lehdistötiedote

0 vastausta artikkeliin ”Ung Pirat sai valtiolta miljoonatukia

  1. Det glider in! Taasko ne pellesvenssonit voitti meitin? Nyt kyllä minä masennun ja juoksen avantoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*