Viikon uutiset

Satunnaisia uutisia viimeisen (reilun) viikon ajalta:

Tietokone, 14.8.2008: Piratismin vähentämiseen harkitaan kovia keinoja:

”On variaatio teknisiä keinoja, joita voidaan käyttää. Yksi vaihtoehto on, että jos laajakaistaliittymän asiakas syyllistyy useampaan kertaan tekijänoikeusloukkauksiin, internetyhteys voitaisiin katkaista määräaikaisesti”, kertoo Kotilainen.

EFFI, 15.8.2008: Avoin kirje kulttuuriminsteri Wallinille:

Työryhmään osallistuvat tahot saivat jo kertaalleen ”Lex Karpelan” yhteydessä laittaa lainsäädännön haluamaansa kuntoon. Jos luette esimerkiksi TTVK:n tai ÄKT:n lobbausmateriaaleja kyseiseltä aikakaudelta, lakiin vaadittujen ja sittemmin otettujen käyttöestojen, rikosoikeudellisten sanktioiden ja yksityistä jakelua koskevien tiukennusten piti ratkaista kaikki verkkojakelun ongelmat. Pelkäämmekin pahoin, että jo etukäteen on kulisseissa päätetty käyttää jälleen kerran Jukka Liedeksen jo 90-luvun alusta peräisin olevaa vanhentunutta reseptiä – tosin vain vieläkin suuremmilla annoksilla ja siten haittavaikutuksilla.

Digitoday, 16.8.2008: RIAA maksaa sata tuhatta vääristä syytteistä:

Oikeudenkäynnin aikana Andersen toimitti tietokoneensa RIAAlle tarkastettavaksi. RIAA ei julkistanut tutkimusraporttia, ennen kuin oikeus määräsi niin tehtäväksi. Raportti kertoi, ettei latauksista löytynyt mitään jälkiä.

Piraattiliitto, 22.8.2008: KOK ja Pirate Bay napit vastakkain:

Viime lauantaina olympiakomitean juristit postittivat Ruotsin oikeusministerille Beatrice Askille kirjeen, jossa he esittivät närkästyksensä siitä, kuinka jo miljoona Pekingin avajaisseremonian kopiota on jaeltu laittomasti vertaisverkoissa, ruotsalaisen Pirate Bayn ollessa ”merkittävin laittoman aktiviteetin keskus”.

Yhteenvetona: Lainsäätäjät harkitsevat ihmisten Internet-yhteyksien katkaisemista rangaistuksena tiedostonjakamisesta samaan aikaan kun maailmalta kantautuu taas uusia raportteja siitä, miten epäiltyjen tiedostonjakajien kimppuun hyökätään ilman mitään todisteita. Luottamustamme mallikkaaseen lainsäädäntöön parantaa varmasti se, ettei lain valmisteluihin ole otettu mukaan EFFIä tai muutenkaan juuri muita tahoja, kuin Lex Karpelan läpi lobbanneita. Ja vertaisverkkolevityshän on tärkeää saada kuriin, muutenhan voisi käydä niin, että kuka tahansa voisi katsoa olympialaisia netistä!

Että näin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*