Hallituksen kokouksen tiivistelmä

Piraattipuolueen hallituksen kokous pidettiin 9.7.2008 keskiviikkona. Kokous venyi mukavasti yli kolmetuntiseksi, mutta tärkeistä asioista tuli tehtyä päätökset, päätöksiä jotka vaikuttavat paljon siihen miten nyt jatketaan ja mitä voidaan alkaa tekemään.

Tärkeimpinä asiakohtina olivat mm. Jäsenmaksun valinnaksi nolla euroa (0€) ainakin vuoden loppuun asti. Tämä päätös helpotti toisen kohdan käsittelyä asialistalla, jossa päätettiin jäsenhakemusten vastaanottamisesta.
Päätös kuului näin: Hallitus alkaa ottamaan jäsenhakemuksia vastaan 14.7.2008 maanantaina ellei tekniset järjestelyt koidu ongelmaksi.
Tarkoitus on myös alkaa järjestämään hallitukselle pikakokouksia kerran viikossa uusien jäsenten hyväksymiseen. Näistä kokouksista mitä todennäköisimmin ei tulla erikseen tiedottamaan, sillä vapaa osallistuminen ei ole mahdollista käsiteltävien henkilötietojen takia.

Toinen suuri päätös oli lahjoitusrekisterin pito ja sen luovuttamisperusteet;
Kokouksessa saavutettiin yksimielinen päätös foorumillakin vaihtoehto numero nelosena ollut tulkinta, jossa kaikista lahjoituksista pidetään rekisteriä, mutta vain tietyn summan vuodessa ylittävät lahjoittajat laitetaan julkisesti esille.
Julkistamisraja asetettiin kolmeen sataan euroon (300€) vuodessa ja rekisteri voidaan antaa lain vaatimuksen mukaisten viranomaisten lisäksi myös hallituksen päätöksellä ja hyvillä perusteluilla ilman lakipakkoa.
Tarkoituksena on kuitenkin ensisijaisesti suojata ne pienempiä summia lahjoittavat, jotka eivät nimeään halua julki, mutta samalla näyttää esimerkkiä siitä miten pienikin puolue pystyy toimimaan avoimesti ja on valmis pitämään rekisteriä kaikista lahjoittajista, eikä vain niistä joita laki vaatii.

Alaikärajaa puolueen kannattajajäseneksi liittymiseen ei myöskään päätetty ottaa käyttöön, sillä todettiin olevan haitallisempaa rajoittaa nuoren osallistumismahdollisuuksia, kuin antaa osallistua mikäli sen kokee oikeaksi.
Kuitenkin hallitus vaikutti olevan yhtä mieltä siitä, ettei puolueen toimintaa tulisi kohdistaa alle 15 vuotiaisiin, koska se olisi hyvän maun vastaista.

0 vastausta artikkeliin ”Hallituksen kokouksen tiivistelmä

 1. Päivitysilmoitus: Piraattipuolueen blogi » Jäsenhakemussivu avattu!

 2. Tuossa alaikärajassa on sekin, että monet ehtivät sen 18 täyttää vielä ennen vaaleja, joten ihan hyvä vaan että mukaan otetaan hieman nuorempiakin.

  Ja onhan tässä hommassa paljon sellaistakin mitä voi tehdä iästä riippumatta (no ainakin tiettyyn rajaan saakka), kuten esimerkiksi tiedon levittäminen.

 3. Arvot ovat hyvät, nyt tarvitaan vielä jotain joka tehoaa äänestäjiin!
  Toisaalta puoluekurin poisto, ei puolueen asialistan asioista on jo askel demoratiaan.

  Ikäraja, no jaa,, 18v on äänestys ikä. meillä olisi varmaan kannatusta nuoremmissakin.

  Kansalaisen vapaus ilman seurataa ja vakoilua on myös yksi teema mitä yksikään muu puolue tue!

  Ei saa tulla hyväveli ostoja mielipiteisiin! oma raha ei saa ratkasita!

  Me tehdään tästä mailmasta parempi paikka!

 4. 15 vuoden ikäraja on muutenkin ihan fiksu ajatus, YhdL 25§ kun toteaa, ettei alle tämänikäinen voi olla äänivaltainen jäsen, ellei säännöissä toisin mainita. En löytänyt ainakaan pikasilmäyksellä sääntöjä sivuilta, mutta epäilen, ettei asiaa ole huomioitu.

  Ei siinä, minusta ei ole lainkaan hyvän tavan vastaista ottaa ulkojäseniksi myös nuorempia; tällöin pitää vain muistaa näiden jäsenten olevan vajaavaltaisia eli tarvitaan vanhempien lupa. Ellei muuta, tämä olisi mahtava paikka korostaa hakkeriaatteen meritokratiaa: missä muualla kuin Internetissä voivat 13- ja 52-vuotiaat keskustella samalta viivalta lähtien?

  Tarmoa lahjoittajarekisterin ylläpitoon. Näytätte loistavaa esimerkkiä – isoillekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*