Ruotsin tekijänoikeuslainsäädäntö Yhdysvaltojen sanelemaa

Rickard Falkvinge, Ruotsin Piraattipuolueen perustaja, on saanut käsiinsä (Googlen käännös) Wikileaksin cablegaten viestejä, jotka todistavat piraattien aikaisemmin esitetyt väitteet.

Yhdysvallat on yksityiskohtaisesti sanellut Ruotsin lainsäädäntöä, ja Ruotsin korruptoitunut virkamieskoneisto/poliitikot ovat toteuttaneet vaatimukset kitisemättä. Aikaisemmin nämä olivat vain spekulaatiota, mutta nyt on mustaa valkoisella. Wikileaksia tarvitaan paljastamaan poliitikkojen korruptio, koska he eivät suostu avoimeen politiikkaan.

Falkvingen väitteet perustuvat diplomaattien viesteihin, jotka on osittain julkaistu SVT:ssä. Yhdysvaltojen politiikkaa kontrolloi vahvasti mediateollisuuden lobbarit, ja tämä valta ulottuu myös globaaliin politiikkaan. Saamme vielä odottaa, paljastuuko mitään Lex Karpelasta, mutta en ainakaan yllättyisi jos Suomeakin olisi ohjeistettu. Tosin Suomi jo joutui Yhdysvaltojen mustalle listalle. Ruotsi välttyi kohtalolta luovuttamalla kansanvaltansa.

Yhdysvallat saneli kuusi konkreettista tavoitetta tekijänoikeuslainsäädännölle. Yhtä poikkeusta lukuunottamatta Ruotsi seurasi listaa ja toteutti toiveet. Listalle osui myös The Pirate Bayn asettaminen syytteeseen.

Politiikka vaatii avoimuutta. Wikileaks on hyvä alku, mutta sitä ei tarvitsisi, jos poliitikot ja virkamiehet tukisivat avoimuutta. Falkvinge osoittaa, että tekijänoikeuslaki ei ole tehty kansaa varten, vaan palvelee mediateollisuuden etuja. Tällainen toiminta ei kuulu oikeusvaltioon.

4 vastausta artikkeliin ”Ruotsin tekijänoikeuslainsäädäntö Yhdysvaltojen sanelemaa

  1. Harmi, että nykymaailman ”sivistysvaltiot” ovat näinkin korruptuneita. Uskaltaako täällä edes elää.

  2. Tämä blogi kaipaa jonkin laisen nappulan, jolla voi jakaa näitä blogipostauksia helposti Facebookissa. Jakonapin painaminen ei ole iso vaiva ainakaan itselleni ja sillä saisi kivasti lisää näkyvyyttä! Tweetti-nappula näkyykin jo olevan, mutta enemmän tuota Facebookkia tuntuu ihmiset käyttävän täällä Suomessa.

  3. Suomi ei ole ainakaan vielä joutunut kyseiselle mustalle listalle (toki ei mitään tietoa vähemmän julkisista mustista listoista), Ruotsi tipahti listalta vasta tänä vuonna (2007 erityismaininta, 2008 & 2009 varsinaisella listalla).
    http://www.iipa.com/2007_SPEC301_TOC.htm
    Loput löytyy vaihtamalla tuo vuosiluku (2008, 2009, 2010). Spämmifiltteri ei tykännyt kaikkien linkkaamisesta.

  4. Päivitysilmoitus: Ruotsin tekijänoikeuslainsäädäntö Yhdysvaltojen sanelemaa | Varsinais-Suomen Piraatit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*