Euro kuukaudessa riittää

Piraattipuolueen rahatilanne on tällä hetkellä varsin huono. Puolue on saanut vuoden aikana tuloja 7600 euroa, vaikka arvioitu summa oli noin 18 000 euroa. Lahjoitussummat ovat olleet suunnilleen samaa tasoa kuin edellisvuotenakin, eli rahaa riittää ainoastaan puolueen yleiseen toimintaan. Rahoja kunnolliseen eduskuntavaalikampanjaan ei kuitenkaan ole; hyvä että varoja löytyy edes kaikkien vaalijulisteiden tulostamiseen.

Piraattipuolueen jäsenten tulisi tietää, että pienikin summa rahaa merkitsee todella paljon. Jos jokainen jäsen lahjoittaisi ainoastaan euron kuukaudessa, rahahuolet käytännössä katoaisivat. Tällä hetkellä säännöllisiä lahjoittajia on kuitenkin prosentin verran jäsenistä. Vaikka jäsenemme ovat usein köyhiä opiskelijoita, luulisi että jokaisella on varaa pistää edes sen yhden oluen verran rahaa puolueelle kuussa.

Yhdistystoiminta vaatii tunnetusti kahta asiaa: rahaa sekä aikaa. Tällä hetkellä tilanne on varsin kehno aktiiveille; he joutuvat sijoittamaan sekä aikaa että rahaa puolueen tavoitteiden edistämiseksi. Olisi suotavaa, että jos ei pysty lahjoittamaan omaa aikaansa, niin voisi auttaa muutamalla eurolla kuussa. Jokainen euro merkitsee paljon.

Lahjoita näin:
Tilinumero: 563062-224891 (Osuuspankki)
Saaja: Piraattipuolue r.p.
Viitenumero: (valitse mieleinen)
10029 Lahjoittajan nimen saa julkaista.
10003 Lahjoittaja pysyy tuntemattomana, ellei summa ylitä 300 euroa / kalenterivuosi.

Jaa myös linkkiä kavereille: http://ostapiraatti.fi/

16 vastausta artikkeliin ”Euro kuukaudessa riittää

 1. Tässä pointtina juurikin se, että ei riitä että ihmiset aktivoituvat vasta juuri ennen eduskuntavaaleja lahjoittamaan (mikä varmasti tapahtuu), vaan pitäisi alkaa lahjoittaa jo nyt puoli vuotta ennen eduskuntavaaleja, jotta pystymme ennakoimaan, paljonko rahaa on käytettävissä, ja suunnittelemaan kampanjaa etukäteen sen mukaan.

 2. Voiko puoluetta tai sen alaisia kohteita flattroida? Jos ei, miksei? Tämähän on Suomi, epämääräisten rahoitusreittien pitäisi olla ei pelkästään sallittuja, vaan maan tapa.

  Ja kun kerran kyselemään aloin niin kysynpä saman tien sitäkin, että miksei kannatuskauppa myy kunnon mustia merirosvohuiveja? (Tosiasiassa tämä oli vain kysymykseksi naamioitu kehotus ottaa sellaiset valikoimaan.)

 3. Heikkoon hetkeen osui mutta kymppi matkasi siihen suuntaan jo ihan silkasta empatiasta. Ei ”yksityisen kopioinnin laillistaminen” tule koskaan menemään läpi mutta sen verran on aikojen saatossa tullut koko ideologiaa kritisoitua, että silkan kusipäisyyden vuoksi pitää vähän tukeakin.

  Sinänsä rahapula ei yllätä. Koko piraattiaatehan pohjautuu siihen, että jos ei rahaa tule niin pitää vain tehdä niin hyvää työtä, että siitä halutaan maksaa. Puolueeksi rekisteröityneenä te olette nyt bändi, jonka pitäisi myydä ja vaikka kannatusta löytyy, myynti ilmeisesti takkuaa? Omien oppien mukaan keikoille mars ja fanituotteilla uuteen nousuun.

  Toivottavasti tämä aggro riittää kanssalahjoituksiin mutta jos ei niin siinähän sitä ollaan, että hengessä waretetaan mutta konkretiassa unohdetaan. Miltei olisi tuon kympinkin voinut pistää viimeaikaisen turkulaisen (tai oululaisen) piraatin sakkorahastoon mutta kun ei sellaista ole niin käyttäkää kuten parhaiten näette.

 4. Tässä tulee!
  Pistin juuri menemään 5 € kuukaudessa toistuvana maksuna. Saatte nauttia lahjoituksistani 31.12.2014 saakka (mikäli pysytte aatteelle uskollisina).

  HARRR!!

 5. ”Yhdistystoiminta vaatii tunnetusti kahta asiaa: rahaa sekä aikaa.”

  Sellainen jäi eräästä keskustelusta ruotsalaisten piraattien kanssa mieleen, että toiminta vaatii kolmea asiaa: rahaa, aikaa, ihmisiä. Jos yhdestä on puutetta, sitä voi hankkia kahden muun avulla. :)

 6. Viisikymppiä kolahti tilille, olkaa hyvä. Toivottavasti osaatte käyttää rahani hyödyllisesti.

  Lahjoittaisin mahdollisesti enemmänkin ideologian ja tavoitteiden puolesta, mutta on vaikea luottaa siihen, että rahani käytettäisiin tarkoituksenmukaisesti. Varsinkin näiden vaalirahajuttujen jälkeen.

 7. Blogikirjoituksen jälkeen (kolmessa päivässä) on tullut 27 lahjoitusta, summan ollessa yhteensä huimat 527,42e! Keskimäärin lahjoitussumma oli täten 19,53e/hlö. Kiitos ja kumarrus kaikille tähän mennessä lahjoittaneille!

 8. Laitoin minäkin toistuvan 10€ kk lahjoituksen vuoden 2011 lokakuuhun asti.
  Kannattaisi mainostaa enemmän tätä rahan tarvetta!! En minäkään älynnyt vasta kun nyt lahjottaa :-)

 9. Jos piraattipuolue ei muuta saa politiikassa läpi niin ainakin samanlainen avoimuus rahankäytössä ja tulojen ja menojen suorannassa olisi suotavaa myös muille puolueille.

  Avoimuudessa jää vähemmän tilaa rakenteelliselle korruptiolle sen takia aivan kaikki erityisesti vanhoissa puolueissa ei avoimuudesta pidä, koska kuka tahansa voi seurata menoja ja tuloja verkkosivulta ja jokainen meno on ainakin kyettävä perustelemaan ja kuka tahansa voi myös seurata tulojen kehittymistä ja mistä lähteistä tulot ovat tulleet.

  Pistän itsekin rahaa tulemaan jos ei minkään muun takia niin avoimuus kannustuksena. Totta kai kannatan muitakin aatteita, mutta realistina en usko niiden läpimenoon kovinkaan suurella todennäköisyydellä ainakaan nopeasti, mutta avoimuus on jotain jossa kannattaa haastaa vanhoja puolueita.

 10. Piraatit on ainoa puolue, jonka koko ohjelman voin allekirjoittaa ja puolue henkii epäpolitisoituneisuutta, maanläheisyyttä ja kiihkotonta järjellä ajattelua. Olen suuri yksilönoikeuksien ja -vapauksien kannattaja, joten tein itselleni suuren päätöksen ja ensimmäistä kertaa elämässäni lahjoitin rahaa tämäntyyppiselle organisaatiolle. 100€ tuntui pikkuisen pahalta, mutta paljon enemmän hyvältä! Se raha löysi piraattipuolueesta paremman kodin kuin minkään tavaroita tai palveluita tuottavan tahon kassasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*