Piraattipuolue sai uuden hallituksen ja virallisen vaaliohjelmansa

Piraattipuolueen kevätkokous päättyi hetki sitten, kokouksen kestettyä tauot mukaanlukien noin kahdeksan tuntia. Pieniä teknisiä vaikeuksia lukuunottamatta kokous sujui hienosti.

Tekniset vaikeudet keskittyivät puhtaasti sähköisiin palveluihin: etäosallistumeen ja ääntenlaskuun. Freedom Zone ystävällisesti sponsoroi puolueelle palvelimen konferenssiohjelmiston ajamiseen, joka kuitenkin jouduttiin viime hetkellä vaihtamaan toiseen. Kyse oli käyttöliittymän huonosta soveltuvuudesta tekstikeskusteluun. Openmeetingsin siis korvasi tällä kertaa DimDim. Seuraava takapakki oli jo aiemmin testatun OpenSTV ohjelmiston toimimattomuus. Käsin laskennalla ongelma oli kuitenkin inhimillisessä ajassa ohitettu. Tietojen keruunhan ohjelmistoa ei edes käytetty, vaan sen tarkoitus oli hoitaa laskenta. Koomisesti siis voidaan todeta sähköisen ääntenlaskennan epäonnistuneen jälleen, joskin toisin kuin kunnallisvaalikokeilussa, Piraattipuolueen kokouksessa äänten laskenta äänestyslipuista oli mahdollista. Piraattipuolue kannatti paperivarmennusta myös kunnallisvaalikokeiluun.

Puoluehallituksen koko kasvoi huomattavasti, kuten oli nykyisen hallituksen harras toivekin. Uusi hallitus muodostui seuraavanlaiseksi:

Puheenjohtaja:
Pasi Palmulehto (Scoffa)

Varapuheenjohtajat:
Ahto Apajalahti (Puuhkaja)
Petri Lagus (OSQ)

Hallituksen varsinaiset jäsenet:
Mikko Rauhala (mjr)
Harri Kivistö (Kivisto)
Arto Lampila (Delvor)
Janne Paalijärvi (usvi)
Ari Vaarnas (ArsKisS)
Pasi Vähämartti (MrHUU)

Hallituksen varajäsenet:
Antti Impiö (anttipng)
Panu Horsmalahti (nawi)
Emmi Kianto (Adhd)
Jukka Tuohimetsä (JukkaMouhoT)
Tero Miettinen (Crazyguy)
Aino Partonen (Ainu)

Vaaliohjelma lopullisessa muodossaan julkaistaan sunnuntaina 23.5.

Kiitos myös etänä kokoukseen osallistuneille kiinnostuksesta ja kommentoinnista. Jo lähitulevaisuudessa kokouksiin lienee mahdollista osallistua myös äänivaltaisesti, nykyisen mallin ollessa vielä täysin epävirallinen osallistuminen. Suuret kiitokset myös kokousta järjestäneille aktiiveille.

Myös sunnuntainen Piraattinuorten kokous nähtänee suorana streamina, tällä kertaa Openmeetingin kautta.

0 vastausta artikkeliin ”Piraattipuolue sai uuden hallituksen ja virallisen vaaliohjelmansa

 1. Onnittelut vielä minultakin niille joita en huomannut (paikanpäälläkään) onnitella.

  Ilolla voi vertailla vanhaa ja uutta hallitusta, sukupuoli- ja ikäjakauma monipuolistui kertaheitolla. Mielelläni olisin kyllä nähnyt Rauhalan kolmantena varapuheenjohtajana mutta nyt kävin näin.

 2. Kiva, että hallituksen kokoonpano muuttui noinkin paljon. Emmin tai Ainon olisi mielellään nähnyt ihan varsinaisena jäsenenä, niin sielläkin olisi ollut naispuolista edustusta. Toki senkin voi kuitata ahkerasti osallistumalla kokouksiin, koska aina sieltä on joku varsinainen jäsen poissa kuitenkin.

  Nyt vaan täyttä höyryä eteenpäin kohti vaaleja, enkä minäkään täältä mihinkään katoa. Kunhan saa nämä viimeiset taistelut koulun kanssa loppuun, niin on varmaan taas enemmän aikaa.

  Muutama piraattiradio voisi muuten olla paikallaan uusien hallituslaisten esittelemiseksi ja toki puheenjohtajan pieni analyysi menneestä ja tulevasta.

 3. Kyllä tässä varajäsenten osalta jatketaan samalla linjalla kuin ennenkin, eli jatkossakin varajäsenet pääsevät kyllä osallistumaan puoluehallituksen toimintaan, vaikkei sitä virallista äänivaltaa kokouksessa löytyisikään kuin korvatessa varsinaista hallituksen jäsentä. Emmin ja Ainon kohdallahan tilanne on sinällään selkeä, että molemmilla on ennestään jo suuret luottamustehtävät ja siten voivat jopa rajoittaa jokapäiväistä osallistumista. Emmi toimii Varsinais-Suomen piraattien puheenjohtajana ja Aino taas on Keski-Suomen piiriyhdistyksen tiedottaja ja Purjeen uutistoimittaja.

  Pientä analyysiä ja esittäytymistä on varmasti tulossa, itse kokouksessa aika paljon näitä jo käytiinkin.

 4. Harmi ettei naisia tullut etukeulaan mutta hyvä kuitenkin että hallitus vahvistui. Toivottavasti joku piraatti naisaktiivi tulee silloin tällöin esille valokeilaan julkisuudessa, ei kait tähän mitään varsinaista vakanssia tarvtse olla.

  Vielä kun saisi vaaliohjelma puhtaaksi kirjoitettuna esille jonnekkin ja saataisiin piraattipuoleelle mediakortti niin hyvä tulee.

 5. Vaaliohjelmassanne ajatte patenttien poistoa mm. lääkkeiltä ja ohjelmistoilta. Miten luulette, että yksikään yritys haluaisi investoida tuotekehitykseen ja laboratorityöhön uusien lääkkeiden kehittämiseksi, jos se heti olisi valmiina toisten kopioitavaksi? Vastaus on, ketään ei enää panostaisi tuotekehitykseen, odotetaan vain että muut tekevät ensin ja kopioidaan perässä. Pitkässä juoksussa tämä aiheuttaisi elintasonlaskun

 6. Jaska:

  Huoleesi lääkkeistä vastauksen antaa http://www.piraattipuolue.fi/politiikka/patentit/laeaekepatentit

  Esimerkiksi jo ensimmäinen kappale: ”Etenkin Euroopassa, jossa on voimakkaasti rahoitettu julkinen terveydenhuolto, valtaosa lääketeollisuuden myyntituloista tulee suoraan valtioilta. Euroopan lääketutkimuksen kattojärjestö EFPIA kertoi vuoden 2006 raportissaan (sivulla 37), että valtaosa lääkkeiden kuluista tuli valtioiden korvattaviksi – esim. Suomen valtio maksoi 66 %, Saksan 90 %, Ranskan 95 % ja Alankomaiden 99,7 % kaikista lääkeostoksista. Isojen lääkeyhtiöiden omista yhteenvedoista ilmenee (esim. Novartis [sivu 143], AstraZeneca), että niiden saamista myyntituloista noin 15 % käytetään tutkimukseen ja uusien lääkkeiden kehittelyyn.”

  Ohjelmistopantetteja ei Euroopassa ole vielä käytännössä ollutkaan, joten niiden poissa pitäminen vastaisuudessakin ei vaikuttane hirveästi kyseisen alan innovaatioihin. Ohjelmistot kun loppujen lopuksi ovat lähinnä matemaattisia malleja, joihin voi kuka tahansa päätyä ilman mitään taikatemppuja. Lisäksi ohjelmistoja suojaavat tekijänoikeudet. Kannattanee muistaa, että koko Internet ja sen perustavat tekniikat on kehitetty ilman patentteja.

 7. Patenttien innovaatiota kannustava vaikutus on melko pitkälti myytti. Niiden kustannukset nousevat erittäin suuriksi jo pelkästään patenttioikeudenkäyntikulujen perusteella (on laskettu, että suurimmalla osalla eri aloista nämä kustannukset ovat reilusti suuremmat kuin mitä patentit tuottavat yrityksille), ja toisaalta ne taas estävät muita käyttämästä teknologiaa (kilpailevat yhtiöt pystyvät estämään toistensa kehitystyötä). Pitkällä tähtäimellä patenttien poistaminen tulee nostamaan innovaation ennennäkemättömään kukoistukseen ja sitä kautta elintason kasvuun.

 8. Päivitysilmoitus: Piraattipuolueen blogi » Piraattiradio, jakso 20: Uudet tuulet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*