Piraatit kokoontuvat Brysselissä

Brysselissä järjestetään 16.−18.4. piraattipuolueiden kansainvälinen konferenssi. Tarkoituksena on hyväksyä säännöt ja valita hallitus Pirate Parties Internationalille (PPI), joka on piraattipuolueiden kansainvälinen yhteistyöjärjestö. PPI on tähän saakka toiminut epävirallisena verkostona. Konferenssin yhteydessä tutustutaan myös Euroopan parlamentin toimintaan.

Suomen piraattien näkökulmasta piraattipuolueiden kansainvälisen yhteistyön lisääminen on tärkeää, koska tekijänoikeuksia ja tietoyhteiskuntaa yleisemminkin säädellään paljon kansainvälisin sopimuksin. Niiden valmisteluun on voitava vaikuttaa maailmanlaajuisesti. Konferenssiin on tulossa edustajia noin 20 maasta.  Suomen piraatteja konferenssissa edustavat Piraattipuolueen varapuheenjohtaja Harri Kivistö ja Piraattinuorten varapuheenjohtaja Joonas Mäkinen.

Päivitys 16.4.: Islannin Eyjafjallajökull-tulivuoren purkautumisesta seuranneesta tuhkapilvestä johtuen kaikki lennot Suomesta Brysseliin peruuntuivat. Suomen edustajat eivät siis pääse konferenssiin paikan päälle tällä kertaa, mutta otamme osaa kokoukseen etänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*