Jokapiraatinoikeus ilmestyy 22.3.

Allekirjoittaneen ja Kaj Sotalan lähes vuoden pituinen projekti on valmis. Tekijänoikeuksia piraattinäkökulmasta käsittelevä pamflettikirja Jokapiraatinoikeus julkaistaan WSOY:n Barrikadi-sarjassa 22.3. Tuolloin kirja tulee myyntiin kirjakauppoihin ja mahdollisimman pian myös ilmaiseen verkkolevitykseen. Kiitokset kaikille kirjan käsikirjoituksesta palautetta antaneille ja kirjoittajakollega Kaj Sotalalle! Hän teki kirjan osalta suurimman työn.

– Esittelyteksti WSOY:n sivuilla
– Uutinen Barrikadin sivuilla

Kaikki mitä olet aina halunnut tietää piratismista
– ja paljon sellaista, mitä et ole edes osannut ajatella!

Digitaalisesta lataamisesta on tullut lähes kaikkien harrastus. Käytännössä jokaisen perheen tietokoneelta löytyy luvatta kopioituja ohjelmia ja tiedostoja. Pelkästään elokuva- ja musiikkiteollisuus laskee ”menettävänsä” vuosittain miljardeja laittoman kopioinnin takia ja taistelee sitä vastaan viestintäsalaisuuden rajoja koettelevin ottein.

Kiistanalaiset taloudelliset menetykset ovat vain yksi osa piratismikysymystä. Toisessa vaakakupissa ovat mm. sananvapaus, viestintäsalaisuus sekä muut perus- ja kansalaisoikeudet.

Kaj Sotalan ja Ahto Apajalahden Jokapiraatinoikeus on ensimmäinen aiheesta julkaistava kattava teos. Pamfletin nuoret tekijät uskovat digitaalisen kopioimisen muuttavan maailman tasa-arvoisemmaksi. Nykyinen tekijänoikeuslaki on jäänyt jälkeen internet-ajan mahdollisuuksista ja palvelee todellisuudessa muiden kuin luovan työn tekijöiden etuja.

Kirjoittajat käsittelevät aihetta kiihkottomasti. He todistavat, miten taiteella voi elää sen jälkeenkin, kun kaiken saa ladattua ilmaiseksi netistä: kirjat, musiikin, elokuvat…

Tekijöillä on unelma: maailma, jossa tiede ja taide on vapaasti kaikkien ulottuvilla vain yhden klikkauksen päässä.

0 vastausta artikkeliin ”Jokapiraatinoikeus ilmestyy 22.3.

  1. Piraattikeskustelu on vuosien seuraamisen jälkeen jämähtänyt pitkälti paikalleen, joten voisi melkein harkita teoksen ostamista uusien tiedonjyvien toivossa. Aihe kuitenkin sen verran kiinnostava…

  2. Hieno homma. En ole ehtinyt kaikkia drafteja lukea, mutta eiköhän siitä hyvä tullut! Onnea ja kaikki tuki. Tuleeko myös PP:n verkkokauppaan?

  3. w: Kirjan aiempaan käsikseen (sisältö on lähes sama kuin painetussa kirjassa) heitettiin aiemmin linkit. Lisäksi Barrikadin sivuille on tulossa kirjan ajantasainen, sähköinen versio ilmaiseksi ladattavaksi. Kuuleman mukaan maanantaina.

  4. Tosiaan onnittelut molemmille pitkan projektin onnistuneesta suorituksesta! On toki plussaa, etta kirjan saa suoraan netista ilmaiseksi. Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei Piraattipuolue mitenkaan vaadi tekijoita itseaan huolehtimaan ilmaisesta nettijakelusta.

  5. Asiassa on mielestäni hienoa myös se, että kirjan kirjoittaneet nuorukaiset eivät ole ns. stereotyyppisiä vinkuheinänörttejä, vaan todellisia harteikkaita alfa-uroksia, joiden karskit piirteet kääntävät pään kuin pään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*