Suomessa on kymmeniä aktiivipiraatteja

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen (TTVK) mukaan Suomessa on ”yli 100 000 aktiivipiraattia”. Piraattipuolueen näkemyksen mukaan heitä on kymmeniä. Esimerkiksi viikko sitten sunnuntaina Helsingissä kokoontui reilu parikymmentä aktiivipiraattia. Lisäksi aktiivipiraatteja on Turussa, Tampereella ja monilla muillakin paikkakunnilla. Aktiivipiraatit löytää yleensä parhaiten Internet Relay Chat -pikaviestintäpalvelusta.

– TTVK ei ilmoita lähteitä aktiivipiraattien määrää koskevalle arviolleen, joten ei meidänkään tarvitse, kommentoi puoluesihteeri Ahto Apajalahti.

Esimerkiksi Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimuksista on pääteltävissä, että pelkästään 15–16-vuotiaissa on 40 000 aktiivista vertaisverkkokäyttäjää. Jos Ruotsissa saadut tutkimustulokset suhteutetaan Suomen väkilukuun, heitä olisi kaikissa ikäluokissa yhteensä 390 000.

0 vastausta artikkeliin ”Suomessa on kymmeniä aktiivipiraatteja

  1. Suosittelen tapaamisiin tulemista tai niiden järjestämistä IRC:n sijaan. IRC:ssä kun saattaa törmätä virtuaalipiraattiin, ja tällä hetkellä tarvitaan toiminnan kehittämiseen jotain jees-miehiä oleellisempaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*