Piraattiradion spesiaali – kansalaisinfo 11.12.2009

Piraattiradio julkaisee tänään erikoisjaksona 11. joulukuuta pidetyn eduskunnan kansalaisinfon. Aiheena oli immateriaalitalouden ongelmia, ja keskustelussa käsiteltiin erityisesti ACTA:a ja WIPO:n sokeiden ja näkövammaisten oikeuksia käsittelevää tekijänoikeussopimusta. Keskustelu on englanninkielinen.

Keskustelua luotsasi vihreiden Jyrki Kasvi, ja hänen käyttämänsä esitelmäpohja löytyy SlideSharesta. Vierailevina puhujina olivat James Love Knowledge Ecology Internationalista (KEI), Näkövammaisten keskusliiton tiedonsaantijohtaja Teuvo Heikkonen, Piraattipuolueen puoluesihteeri Ahto Apajalahti sekä ulkoasiainministeriön kaupallinen neuvos Mary-Anne Nojonen, joka tuli kertoneeksi, että Suomi haluaa ACTA-dokumentit julkisiksi…

Podcast ottaa myös osaa ihmettelyyn, miksi muuten julkisia valtion tapahtumia ei ole jo vuosia videoitu ja laitettu ilmaiseen ja helppoon jakeluun internetiin. Yritimme lähettää kansalaisinfon suorana webstreamina Bambuser-kanavamme Piraatti-TV:n kautta, mutta eduskunnan vieraille tarkoitettu langattoman verkon kapasiteetti oli tähän täysin riittämätön.

Lähes kaksi tuntia kestävän kansalaisinfoäänitteen voi ladata mp3-muotoisena tästä. Menneet Piraattiradion podcastit löytyvät omalta sivultaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*