Piraattipuolue kokousti Turussa

Kolmisenkymmentä piraattia kokoontui 15.11. Turussa Piraattipuolueen ylimääräiseen puoluekokoukseen. Kokousta saattoi seurata suorana lähetyksenä ja se on edelleen katsottavissa. Kokouksessa huomioitiin myös tarkoitusta varten erikseen perustetulla IRC-kanavalla kerrotut mielipiteet ja huomautukset. Kun valmisteluvaiheessa oleva yhdistyslain muutos toteutuu, kymmenet kokousta tällä kertaa vailla virallista osallistumisoikeutta IRC:ssä seuranneet voidaan laskea virallisiksi osallistujiksi. Puoluekokouksessa oli paikalla myös vierailevia tähtiä. FT Kai Kimppa Turun yliopistosta valisti kuulijakuntaa patenteista ja Tietotekniikan tutkimuslaitos HIIT:n tutkija, professori Arto Karila puolestaan esitelmöi avoimen lähdekoodin ohjelmistoista ja niiden tarpeesta julkishallinnossa. Karilan esitelmän antia hyödynnettiin puoluehallituksen äskettäisen avoimia ohjelmistoja koskevan kannanoton valmistelussa.

Kokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja tulo- ja menoarvio vuodelle 2010, sekä muutettiin puolueen sääntöjä ja puolueohjelmaa. Piraattipuolueen toiminnassa vuonna 2010 on keskeistä valmistautuminen keväällä 2011 pidettäviin eduskuntavaaleihin. Puolueen tulo- ja menoarvion loppusummaksi vuodelle 2010 hyväksyttiin 25 000 euroa. Tuloja saadaan lahjoituksista ja kannatustuotteiden myynnistä. Suurimpia menoeriä ovat kannatustuotteiden hankinta, tapahtumien järjestäminen ja tapahtumiin osallistuminen sekä mainos- ja tiedotuskulut. Sääntöihin tehtiin kielellisiä ja muita teknisluontoisia muutoksia. Puolueohjelmaan sisällytettiin tarkemmat selostukset yksityisyyden ja viestintäsalaisuuden turvaamista, sananvapautta, demokratian kehittämistä ja avoimuuden lisäämistä koskevista puolueen näkökannoista.

Puoluekokous antoi hallitukselle tehtäväksi laatia vuoden 2010 kevääksi esityksen Piraattipuolueen vaaliohjelmasta vuoden 2011 eduskuntavaaleihin. Vaaliohjelmaan sisällytettäisiin erityisesti eduskuntavaaleja ja eduskunnan lainsäädäntö- ja muuta toimintaa koskevat Piraattipuolueen tavoitteet. Lisäksi kokous hyväksyi puolueen tulevien kansanedustajien äänestyskäyttäytymistä koskevan aloitteen. Aloitteessa linjattiin, että jokaisella Piraattipuolueen vaaleissa valitulla edustajalla on puolueen ydinasioiden ulkopuolisissa asioissa oikeus äänestää oman henkilökohtaisen valintansa mukaan. Puolue tarjoaa edustajien käytettäväksi mahdollisuuden neuvoa-antaviin jäsenäänestyksiin, joita he voivat käyttää kantansa muodostamisen tukena.

Kokouksen hyväksymät Piraattipuolueen päätavoitteet vuodelle 2010 ovat:

  1. paikallistoiminta vaalikuntoon
  2. riittävästi henkilöresursseja ja rahoitusta vaalikampanjaa varten
  3. vaalikampanjan aloittaminen ja toteuttaminen hyvissä ajoin
  4. yhteistyö kansalaisjärjestöjen ja viranomaisten kanssa
  5. kansalaistoiminnan järjestäminen
  6. vilkas tiedotustoiminta erityisesti verkossa
  7. tiiviin ja toimeliaan yhteisön luominen ja ylläpitäminen
  8. aktiivinen, asiantunteva ja pikainen reagointi ajankohtaisiin lakihankkeisiin
  9. jäsenmäärä kasvaa jatkuvasti.

Lopulliset kokousasiakirjat tulevat verkkoon saataville lähipäivinä. Sääntömuutokset tulevat voimaan vasta, kun oikeusministeriö on merkinnyt ne puoluerekisteriin.

Puoluekokousta edeltävänä päivänä eli 14.11. pidettiin Turussa Piraattipuolueen ja Piraattinuorten hallitusten ja vaalipiiriaktiivien yhteinen tapaaminen, jossa suunniteltiin puolueen lähiaikojen toimintaa ja valmistautumista kevään 2011 eduskuntavaaleihin. Suunnittelutapaamisesta tulee raporttia lähipäivinä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*