Piraattipuolue merkitty puoluerekisteriin

Lehdistötiedote, julkaisuvapaa heti

Kansalaisoikeuksien turvaamiseen ja kulttuurin ja tiedon vapauden lisäämiseen keskittyvä Piraattipuolue on merkitty puoluerekisteriin. Puolue jätti puoluerekisterihakemuksen 1.6.2009 ja hakemus on nyt hyväksytty oikeusministeriössä. Tämä tekee Suomen Piraattipuolueesta kansainvälisesti tarkasteltuna kahdeksannen rekisteröidyn piraattipuolueen.

”Piraattipuolueen kannatus on vankalla pohjalla ja jäsenmäärämme kasvaa tasaista tahtia. Nyt on aika myöhäisten epäilijöidenkin herätä todellisuuteen, piraatit ovat tärkeä osa yhteiskuntaamme”, toteaa puolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto.

Piraattipuolue on viime aikoina ottanut monella tapaa kantaa kansalaisoikeuksien puolesta. Se otti tuoreeltaan kantaa sormenjälkirekisteriä vastaan, pitäen mahdottomana ajatusta kaikkien kansalaisten kohtelemisesta rikollisina. Lisäksi puolue on kritisoinut kuvaohjelmien vanhentuneita tarkastuskäytäntöjä sekä kaikin tavoin epäonnistunutta verkkosensuurilakia. Piraattipuolue on myös ollut oikeusministeriön kanssa tiiviissä yhteystyössä yhdistyslain uudistamisen suhteen. Tavoitteena on yhdistysten sähköisen päätöksenteon salliva laki.

”Piraattipuolue on tehnyt laajamittaista selvitystyötä yhdistyslain uudistuksen parissa ja jo pienillä muutoksilla voidaan yhdistysten rahankäyttöä ja demokratiaa parantaa rutkasti. Etäosallistuminen on yrityskäytännöissä jo arkipäivää, yhdistyslaissa tätä mahdollisuutta ei aikoinaan ole osattu ottaa huomioon. Yhteiskunta kehittyy ja lakien tulee kehittyä sen mukana”, painottaa Palmulehto.

Piraattipuolue aikoo osallistua Loviisassa ja eräissä sen naapurikunnissa tulevan kuntaliitoksen vuoksi 25.10.2009 pidettäviin ylimääräisiin kunnallisvaaleihin. Puolueen ehdokkaaksi on lupautunut Loviisaan liitettävässä Pernajassa asuva yrittäjä, VTM Mikael Böök. Böök, 61, haluaa kyseenalaistaa tavallisimpia käsityksiä piratismista. Hän kannattaa siirtymistä vapaisiin ja avoimiin tietokoneohjelmistoihin julkisella sektorilla. Tietoyhteiskunta-asiat ovat pitkään olleet Böökin kiinnostuksenkohteena ja hänelle on myönnetty valtion tiedonjulkistamispalkinto vuonna 1996. Loviisan seudun piraatit ovat tervetulleita tapaamaan Böökiä ravintola Sakuraan 2.9. kello 18 keskustelemaan vaalikampanjan organisoimisesta.

Loviisan kunnallisvaalien jälkeen puolue pyrkii aktivoimaan ja laajentamaan paikallistoimintaansa sekä valmistautumaan hyvissä ajoin vuoden 2011 eduskuntavaaleihin. Piraattipuolue toivoo kaikkien vähänkään piraattihenkisten lähtevän oma-aloitteisesti järjestämään toimintaa omalla seudullaan, mikäli siellä ei sellaista valmiiksi jo ole.

Piraattipuolueen tiedottaja Kaj Sotala ja puoluesihteeri Ahto Apajalahti aikovat valottaa piraattien tekijänoikeus- ja kansalaisoikeusnäkemyksiä työnimellä ”Piraattioikeus, kansalaisoikeus” kulkevalla teoksella. Pamfletti on tarkoitus julkaista WSOY:n Barrikadi-sarjassa. Kirjan alustavia lukuja tullaan lähiviikkoina laittamaan verkkoon kaikkien luettavaksi ja kommentoitavaksi.

0 vastausta artikkeliin ”Piraattipuolue merkitty puoluerekisteriin

  1. Tänään keskiviikkona 19.8 klo 18 panimoravintola Plevnassa alkavassa Pirkanmaan piraattien aiemmin sovitussa tapaamisessa juhlistetaan PP:n puoluestatuksen virallistumista. Kaikki kynnelle kykenevät mukaan!

  2. Päivitysilmoitus: Finnish Pirate Party now officially registered — omglog

  3. Päivitysilmoitus: NuVatsia › Piraattipuolue rekisteriin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*