Ei pelkkiä netti-ilmiöitä

Kalevan pääkirjoituksessa (3.6.) kerrottiin Piraattipuolueen puoluerekisteriin pyrkimisestä ja epäiltiin piraattiliikkeen jäävän lyhytaikaiseksi ilmiöksi.  On totta, että vain aika näyttää, kasvaako ja jatkuuko piraattiliikkeen menestys. Aina silloin tällöin uudet poliittiset suuntaukset jäävät pysyviksi. Näin on käynyt vihreille Suomessa ja Ruotsissa.

Ahtaalla yleispuolueiden täyttämällä poliittisella kentällä ei kannata alkaa taistella yhtä laajalla agendalla, vaan keskittyä siihen minkä osaa muita paremmin. Perinteisille puolueille on aikojen saatossa kertynyt paljon osaamista esimerkiksi sosiaali- ja talouspolitiikan alalla. Tietoyhteiskunnan kehittämisestä ne sen sijaan eivät ymmärrä tuon taivaallista ja uhkaavat jatkuvasti epäonnistua perustavanlaatuisten kansalaisoikeuksien suojelemisessa. Avoimen kansalaiskeskustelun arvostus on niiden piirissä usein vähäistä, eikä demokratian kehittämiseen löydy intoa.

Sananvapaus, yksityisyys ja viestintäsalaisuus eivät ole ”nettimaailman ilmiöitä”. Ne ovat demokratiamme kulmakiviä, joiden arvostus kumpuaa vainottujen toisinajattelijoiden kärsimyksistä. Merkittävimmät taikasanat, joilla niiden rapauttamista perustellaan, ovat terrorismi ja tekijänoikeudet. Don Quijoten innolla teknologisen kehityksen tuulimyllyjä vastaan taistelevan miljardibisneksen piratismin vastainen sota lainsäädännöllisine oheisilmiöineen on osoitus demokratian taudista. Suljettujen ovien taakse kätkeytyvä kansainvälinen lobbauskulttuuri vie lainsäätäjää mennessään.

Piraattipuolue on ottanut kantaa sormenjälkirekisteriin, Lex Nokiaan ja sähköisen osallistumisen mahdollistavaan yhdistyslain uudistukseen. Siinä sivussa ovat kulkeneet tekijänoikeusasiat. Uskomme tiedon ja kulttuurin mahdollisimman laajan leviämisen takaavan parhaiten ihmiskunnan henkisen ja materiaalisen tulevaisuuden.

Tämä kirjoitus julkaistiin Kalevassa 10.6.2009 otsikolla Piraattipuolue ei aja pelkkiä netti-ilmiöitä. Kirjoitus oli vastine Kalevassa 3.6. julkaistuun pääkirjoitukseen Hentoinen piraattiaate.

0 vastausta artikkeliin ”Ei pelkkiä netti-ilmiöitä

  1. Piraattipuolueen kannattajat ovat (piilo)kommunisteja. He vastustavat omistamista (= immateriaallioikeudet). He vastustavat bonusjärjestelmiä (= jos sävellät musiikkia jota paljon ihmisistä haluavat kuunnella, niin tienaat enemmän, jos taas teet musiikkia jota harvempi haluaa kuunnella, niin tienaat vähemmän.). Piraatit myös luulevat, että vapaus on sitä, että saa tehdä ihan mitä vaan. Kaikki laithan täällä rajoittavat elämä. Tuloverotkin ovat vain sitä, että valtio varastaa minun ansaitseman rahani, eikös niin? Piraatit ovat samoilla linjoilla omistamisesta intiaanien, kanssa jotka olivat sitä mieltä, että maata ei voi kukaan omistaa.

  2. Haluaisin huomauttaa pitkaisesti Valkonaamalle, että kannattaa miettiä argumentti loppuun ennen kuin kirjoittaa. En jaksa alkaa vastailemaan kaikkiin älyttömyyksiin, mutta piraattien syyttäminen kommunisteiksi ja samalla tuloveron vastustajiksi on sen verran ristiriitainen kommentti että piti nostaa esiin. Tuloveron vastustajat jotka eivät halua valtion tai kunnan tarjoavan mitään palveluja ovat kapitalisteja (tai jotain muista vastaavista, kuten Libertaareja) jotka myös tukevat rankkoja oikeudenrajoituksia. Kommunistit haluavat valtion tarjoavan kaikki palvelut joten tuloverotus tai totaalinen tulojen puuttuminen kuuluu olennaisena osana kommunismiin.
    Harkitse ensi kerralla paremmin.

  3. Valkonaama ei ymmärrä, että omistusoikeus ja tekijänoikeus ovat kaksi eri asiaa. Pitkälti tästä johtuu hänen täysin absurdit näkemykset piraateista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*