Piratpartiet räjähti, Suomi tulee lujaa perässä!

Ruotsin piraattipuolueella Piratpartietilla on nyt noin 35000 jäsentä ja heidän nuorisojärjestöllään Ung Piratilla 15000 jäsentä. Paljon on viime aikoina liikkunut puhetta siitä, että miksi Suomen Piraattipuolue ei menesty. Eikö?

Rickard (Rick) Falkvinge perusti Piratpartietin 1.1.2006. Sillä oli 1.10.2008 noin 3000 jäsentä ja The Pirate Bay –oikeudenkäynnin todellisen odotuksen alettua 1.1.2009 noin 5000 jäsentä. 5000 jäsentä kolmessa vuodessa, mikä tarkoittaa väkilukuun suhteutettuna (suhdeluku 0,576) noin 2900 jäsentä Suomessa. Kannattajakortteja Ruotsissa tarvittiin vaivaiset 1500, mikä olisi Suomeen suhteutettuna 865kpl!

Me olemme vasta alkutaipaleella ja alle vuoden ikäisiä. Kuitenkin meillä meni maanantaina 20.4.2009 1000 jäsenen raja rikki (65 uutta jäsentä, viimeksi 3 jäsentä 2 viikkoa sitten) ja uusien hakemusten määrä on kasvanut rajusti, nyt noin vuorokauden ajalta hakemuksia on odottamassa jo yli 100 kappaletta! Sama pätee kannattajakortteihin. Keräsimme Ruotsiin verrattavan määrän reilussa kolmessa viikossa, mutta tarvitsemme kuitenkin 5000, mikä on lähes kuusinkertainen määrä. Keräämisen vaikeuskin kasvaa eksponentiaalisesti; mitä enemmän kortteja on jo kerätty, sitä vaikeampaa uusia allekirjoittajia on löytää. Nyt kuitenkin pelkästään tämän päivän aikana on tullut todella merkittävä määrä korttitilauksia, ja näyttää siltä, että Piraattipuolue pääsee todella nopeasti puoluerekisteriin! On todella hienoa nähdä myös Suomessa näin merkittävää aktivoitumista lyhyessä ajassa.

Ainoa asia, jossa toistaiseksi olemme jääneet Piratpartietista jälkeen on medianäkyvyys, vaikkakin senkin määrä on kasvanut TPB-tuomion jälkeen todella paljon ja yhteydenottoja satelee. Tähän me kaikki piraatit voimme kuitenkin yhdessä vaikuttaa. Kirjoittakaa blogeihinne, lähettäkää uutisvinkkejä, kommentoikaa lehtiuutisia, kirjoittakaa yleisönosastoille! Auttakaa tuottamaan materiaalia verkkosivuillemme ja auttakaa keräämään uusia jäseniä. Ottakaa kaikki irti ennennäkemättömistä vaikutusmahdollisuuksistanne mitä puolueissa on nähty. Osallistukaa kokouksiin sekä ilmaiskaa mielipiteenne ja toiveenne kirjallisina foorumeillamme, jotta ne varmasti huomioidaan. Etsikää epäkohtia ja ehdottakaa korjauksia. Olit sitten 15- tai 60- vuotias, me olemme kaikki tasavertaisia ylpeitä piraatteja. Menestys on meistä kaikista kiinni ja nyt on todistettu, että mahdotonta se ei missään nimessä ole!

Edit: Sivuston viime päivien kävijämäärä

0 vastausta artikkeliin ”Piratpartiet räjähti, Suomi tulee lujaa perässä!

  1. Ei se vauhti vielä päätä huimaa.

    Lisäksi odotan kiinnostuneena ruotsalaisten (ja vastaavasti suomalaisten) piraattipuoluelaisten äänestysintoa, kun jostain kumman syystä oma ikäpolvi ei pahemmin viitsi kyseistä kansalaisoikeutta harjoittaa ainakaan mitä omaan lähipiiriin tulee.

  2. Ei huolta, jos te puolueeksi asti pääsette, teillä on jo sopivanlainen imago jotta nuori sukupolvi teitä äänestää :) Itse olen hakenut sitä oikeaa puoluetta täysi-ikäisyydestä asti, ja nytten vasta näyttää löytyneen se oikea. Toivottavasti kohta on tarpeeksi kannattajakortteja kirjoitettuna!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*