Älymystö luovuttaa Atomgrad-albuminsa torrent-levitykseen

Helsinkiläis-tamperelainen industrial/noise/ambient -bändi Älymystö on julkaissut ensimmäisen albuminsa Atomgradin viralliseen levitykseen BitTorrent-vertaisverkkoon. Älymystön riveissä vaikuttavat mm. ilmaislevityksellä maailmanmaineeseen yltäneen Star Wreck -elokuvan ohjaaja Herra Vuorensola sekä Lex Karpelaa vastustaneen sähköpostikampanjan käyntiin tuupannut Herra Honkonen.

Nykyisin viisihenkinen indiebändi on jo aiemmin ottanut kantaa nykyisen tekijänoikeusmallin järjettömyyksiin. Suomessa, Baltiassa ja Venäjällä keikkailleen Älymystön toiminta perustuu netin ja sen antamien mahdollisuuksien hyödyntämiseen. Yhtye julkaisi Atomgrad-levyn sekä muita kappaleitaan ladattavaksi vasta uudistetuilla nettisivuillaan, joilla on tarjolla myös bändin ensimmäinen musiikkivideo. Älymystö julkaisee musiikkinsa varustettuna Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License -lisenssillä.

Ei tämänlaiselle kokoonpanolle voi tehdä muuta kuin toivottaa menestystä. Tulevaisuuden trendi on selkeä: yhä useammat kulttuurintekijät, niin yhtyeet kuin muunkin kulttuurin luojat, tulevat laittamaan teoksensa aivan vapaaehtoisesti ilmaislevitykseen, tietäen tämän vain lisäävän myyntiä. Itse olen jo huomannut odottavani tätä – ellen saa mahdollisuutta koekuunnella jotakin levyä useampaan kertaan lävitse, ei minulla ole myöskään syytä ostaa sitä. Ihmiset alkavat odottaa laadusta todisteita ennen kuin ostavat mitään. Tiedostaessaan niin tämän, kuin nykyisen tekijänoikeuslainsäädännön ongelmatkin, osoittaa Älymystö olevansa selkeästi älymystöä.

Eikä se niiden musiikkikaan niin hassulta kuulosta. Kuunnelkaa vaikka itse.

0 vastausta artikkeliin ”Älymystö luovuttaa Atomgrad-albuminsa torrent-levitykseen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*