PP Tiedote: Saksan Piraattipuolueen tiedottaja ratsattu, lähdesuoja on pian vain muisto.

Viime viikon torstaiaamuna kello 5:45 Saksan poliisi yllätti Piratenpartei:n (Saksan piraattipuolue) tiedottajan suorittamalla kotietsinnän tämän yksityisiin tiloihin tarkoituksenaan etsiä todisteita siitä, kuka poliisivoimien sisältä on vuotanut salaista tietoa. Ilmeisesti puolueen toisen jäsenen palvelin suljettiin hieman myöhemmin joidenkin hatarien johtolankojen perusteella. Kyseessä ei ole mitä tahansa salaista tietoa, vaan tiedon vuotaja paljasti Saksan poliisin jo käyttäneen suunniteltuja vakoiluohjelmiaan, vaikka tämän mahdollistavaa lakimuutosta vasta kaavaillaan. Vuodettujen tietojen todenmukaisuutta on tähän mennessä epäilty, mutta poliisin suorittama kotietsintä asiakirjojen luovuttajan löytämiseksi antaa vahvasti ymmärtää, ettei vuoto ollut vain huono pila. Saksan Piraattipuolue muistuttaa, ettei edes tiedottaja tiennyt salaisten asiakirjojen luovuttajan henkilöllisyyttä.

Piraattipuolue pitää erityisen hälyttävänä, että Euroopan Unioniin kuuluvassa valtiossa poliisivoimat ovat valmiita loukkaamaan miltei satunnaisen henkilön yksityisyyttä löytääkseen virkavallan väärinkäytöksiä paljastaneen kansalaisen. Näin tulee kyseenalaiseksi, saako virkavallan mahdollisia rikoksia edes lainkaan paljastaa? Jäljittääkö poliisi tietolähteitä yhtä innokkaasti, kun julkisuuteen vuodetaan tietoa yritysten lainvastaisista toimista?

Lakeihimme kirjatulla lähdesuojalla ei ole mitään arvoa, mikäli se voidaan sivuuttaa sillä perusteella, että tiedot koskevat liian arvovaltaista tahoa. Tämä tapaus osoittaa hyvin, kuinka vaarallista on edes harkita kansalaisten laajamittaisen urkinnan sallimista. Saksan poliisilla ei ole vielä lupaa suunniteltuun törkeään urkintaan, vaikka se vuotaneiden dokumenttien mukaan sitä jo harjoittaakin. Piraattipuolue toivoo ettei tällaista yksityisyyttä rikkovaa lakia koskaan hyväksytä.

Saksan piraattipuolueen tiedote englanniksi on luettavissa osoitteesta http://wiki.piratenpartei.de/Press_release_2008-09-17

0 vastausta artikkeliin ”PP Tiedote: Saksan Piraattipuolueen tiedottaja ratsattu, lähdesuoja on pian vain muisto.

  1. Päivitysilmoitus: Die Hausdurchsuchung…. « Ralphs Piratenblog

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*