Tekijänoikeudet vs. animen ja mangan harrastajat

Animeconissa pidetyn ”Tekijänoikeudet vs. animen ja mangan harrastajat” -luennon kalvot samoin kuin itse luentorunko (vuorosanan tarkkuudella laadittu luennon käsikirjoitus – itse luento saattoi erota käsikirjoituksesta hieman) ovat nyt saatavilla. Työstän myös käsikirjoituksen esseemuotoon jossain välissä.

Luento, samoin kuin ACon-läsnäolo ylipäätään, menivät hyvin. Luentoa oli seuraamassa noin 50 henkeä. Conissa oli myös mahdollista liittyä jäseneksi Piraattipuolueeseen – jäsenhakemuksia ensimmäisen päivän aikana tuli 34, joista 18 miespuolisilta (keski-ikä noin 21,7) ja 16 naispuolisilta (keski-ikä noin 17,1) hakijoilta. Yhteensä koko tapahtumasta tuli 55 hakemusta.

0 vastausta artikkeliin ”Tekijänoikeudet vs. animen ja mangan harrastajat

  1. Erittäin puolueellisena Finncon-Animecon’08:n järjestelytoimikunnan jäsenenä totean, että oli hienoa saada Pipu mukaan tänne jo näin varhaisessa vaiheessa. Piraattipuolueen pöytä logoineen ja paitoineen tavoitti varmasti useita tuhansia silmäpareja. Tämä on yleisöä, joka paitsi tajuaa nykypäivän tekniikan todellisuudet, myös joutuu tarpeettomasti pelkäämään tekijänoikeusmafiaa.

    Dialogille on kysyntää. Tässä keskustelussa on mukavaa olla mukana. Ja mikä mukavinta, tällä alalla emme ole yksiselitteisesti vastaan Isoja Firmoja ™, vaan moni alalla toimiva yrityskin ymmärtää nykytilanteen ongelmat, eivätkä näe muutoksen uhkaavan heidän toimintaansa. He tajuavat, että fanit ovat rahapussin omaava taho, joiden pitäminen iloisena on paljon parempi idea kuin väkijoukkoon ammuskelu.

  2. Hirmuinen ex-Fansubaaja Gagis kannattaa mitä virallisimmin moista keskustelua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*