Nimeni on Matti

Viimeistään tässä vaiheessa lienee syytä esittäytyä. Olen Matti Hiltunen, puoluehallituksen jäsen ja Piraattipuolueen puoluesihteeri. Tämän vuoden helmikuun lopulla avasin piraattipuolue.fi:n ja keskustelualueemme tuodakseni Suomen siihen asti melko hajanaiset poliittiset piraatit yhteisen parlamentaarisen työn ääreen. Kirjoitin myös yhdessä Pasi Palmulehdon kanssa yleisön kommenttien pohjalta ehdotuksen Piraattipuolueen ensimmäiseksi puolueohjelmaksi, jonka Perustuskokous hyväksyikin pääpiirteissään.

Suomenkielinen wikipedia sanoo minun olevan Piraattipuolueen perustaja, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Yksi ihminen ei voi perustaa puoluetta – Piraattipuolueen perustajia ovat sen jäseniksi Perustuskokouksessa liittyneet viitisenkymmentä henkilöä. Olen tietty yksi heistä, mutta se että ensimmäisen kuukauden aikana Piraattipuolue henkilöityi itseeni johtuu siitä, etten ollut varautunut puolueen samaan mediahuomion määrään. En myöskään tuonut piraattiliikettä Suomeen, vaan kunnia siitä kuuluu Piraattiliiton pelottomalle johtajalle Samuli Pahalahdelle. Lavakarismani ja elämänkokemukseni ovat riittämättömiä tekemään minusta ”Suomen Rick Falkvingea” aivan vielä, mutta ehkäpä se päivä koittaa joskus. Sillä välin odotan sinulta paljon, Carl ;)

Minulla on tällä hetkellä työn alla kaksi isoa puolueeseen liittyvää projektia, joista kumpainenkaan ei suoraan liity puoluesihteerin toimeen. Piraattipuolue on avoin kansanliike, jonka ensimmäinen sääntö on ”tee se”, tai englanniksi ”just do it”, eikä asioiden tekeminen tai vastuun ottaminen suomalaisen demokratian tulevaisuudesta edellytä hienoa titteliä.

Ensimmäinen on Itä-Suomen piraattien yhteistyön organisointi (huom. irc.piraattipuolue.fi #itasuomi), jonka tarkoitus on nostaa Pohjois- ja Etelä-Savo sekä oma kotiseutuni Pohjois-Karjala kilpailemaan maan eteläisten osien kanssa Suomen piraattikeskuksen tittelistä. Vapiskaa, Pirkanmaan piraatit :) Toinen on poliittisen piratismin kenttää suomalaisesta näkökulmasta tutkiva säännöllinen videoblogi, mutta siitä lisää myöhemmin.

Minua voi seurailla Jaikussa ja Twitterissä. IRCissä idlaan usein PirateNetin (irc.piraattipuolue.fi) kanavilla #piraattipuolue ja #itasuomi ja sähköpostisoitteeni on matti -piste- hiltunen -ät- piraattipuolue.fi . Parhaiten minut tavoittaa pikaviestimillä (Skype:piraattimatti, Windows Live: mattihiltunen -ät- live -piste- com), tosin vahvistan uusia kontakteja vain kerran parissa päivässä teknisistä syistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*